Koeajossa: Kalakaverilta vaaditaan kunnon tilat – katso video

Autolta vaaditaan kunnon tilat neljälle matkustajille ja tavaroille.

Nelihenkisellä kalaseurueella on auton suhteen muutamia vaatimuksia. Auton pitää muun muassa olla hyvä ajettava, sillä 230 kilometriä Itä-Suomen mutkaisilla teillä pitää olla miellyttävä kokemus ennen koukkujen uittamista.

Takapenkkiläisillä pitää olla reilusti tilaa joka suuntaan ja matkustusmukavuuden pitää olla kohdallaan. Myös tavaratilaa tarvitaan sen verran, että matkatavarat, makuupussit, vavat ja vesi- sekä bensa-astiat mahtuvat mukaan.

Muutaman autamallin tuumailun jälkeen haaviin tarttui Toyotan uusi RAV4-hybridi, se täytti vaatimuksemme.

Tehoja hybridi tarjoaa riittävästi. 2,5-litraisessa nelisylinterisessä Atkinson-työkierrolla toimivassa moottorissa on 155 hevosvoimaa. Kaksi sähkömoottoria tuovat yhteistehoksi peräti 197 hevosvoimaa, joten ohitustilanteet maantiellä sujuvat jouhevasti. Auto on maantiellä jämäkkä ajettava eikä jousitus kallistele kurveissa.

EU-kulutuskukemaksi ilmoitetaan 4,9 litraa satasella – tämä siis teoriassa. Neljän hengen seurueella matkatavarat mukana keskikulutus oli 7,6 litraa keskinopeuden ollessa 75 km/t. Lukema on kohtuullinen korkealle ja 1 800 kiloa painavalle katumaasturille.

Koeajossa RAV4 on mukava auto ajaa. Se on luotettavan tuntuinen niin hiekkatiellä kuin asvaltilla ja heikkouksia on vaikea löytää. Tavaratilaakin löytyy 501 litraa.

Ai niin, kalaakin tuli. 27 ahventa, joista kolme painoi yli kilon. Yksi kuha ja parin kilon hauki värittivät RAV4:n kanssa tehtyä kalamatkaa. Ja tämä tarina on tosi.

Katso videolta kalakavereiden mielipiteet Toyota RAV4:sta.

Toyota RAV4 on riittävän iso neljälle kalamiehelle. Kuva: Ville Sivonen
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.