Kohuttu Picasso katoaa Citroënin mallinimistä

Pablo Picasson perilliset ovat onnistuneet järjestämään harvinaisen monta julkista riitaa kuvataiteilijan kuoleman jälkeen. Värikästä elämää viettäneen Picasson entiset vaimot ja avopuolisot, lapset, lapsenlapset sekä muut sukulaiset valvoivat kärkkäästi oikeuksiaan tuotteliaan taiteilijan kuoltua vuonna 1973. Oikeussaleissa on kiistelty useita kertoja siitä, mikä perinnöstä kuuluu kenelle ja kuka hallinnoi mitä.

Alkuvuonna 1999 perijät ajautuivat ilmariitaan, kun Pablo Picasson poika Claude teki autonvalmistaja Citroënin kanssa sopimuksen Picasso-nimen käyttöoikeuksista.

Ranskaa velloneesta kohusta huolimatta sopimus todettiin päteväksi, ja joidenkin Citroën-mallien nimen yhteyteen ilmestyi Picasso.

Nyt Citroën on luopumassa Picassosta. Uudistuvat Citroën C4 Picasso ja Grand C4 Picasso esitellään maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä, mutta ne ovat saaneet mallinimet C4 SpaceTourer ja Grand C4 SpaceTourer.

Citroën tuo Geneveen useita uutuuksia. SpaceTourer-mallinimen saaneiden tila-autojen lisäksi esillä ovat esimerkiksi uusiutuneet Berlingo ja C4 Cactus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.