Kolme uutta konsepti-Toyotaa

Tokion autonäyttelyssä Toyotalla on esillä 16 tuotantomallin lisäksi kolme uutta konseptimallia ja Formula 1 -kilpa-auto.

Autonäyttelyssä esillä oleviin Toyotan konseptiautoihin on mahdollista tutustua myös virtuaalisesti japaninkielisellä Toyota Metapolis-sivustolla.

Palvelu avautuu 21.10.2009 osoitteessa http://metapolis.toyota.co.jp.

FT-86


FT-86 on takavetoinen urheiluauto, joka vetoaa autoilun ensisijaisiin nautintoihin - ajamisen riemuun ja omistamisen iloon. Auton kompakti muotoilu, keveys ja matalalla sijaitseva painopiste merkitsevät urheiluautomaisia ajo-ominaisuuksia ja käsiteltävyyttä.

Kirjaimet, FT, tulevat sanoista Future Toyota ja numero 86 viittaa Corolla Levinin viimeiseen AE86-malliin, joka edelleenkin on tuttu näky monissa rallikilpailuissa Suomessakin.

Moottorina on 2-litrainen boxermoottori ja vaihteistona kuusivaihteinen manuaali. Punainen ulkoväri ja moderni sisusta tukevat auton urheilullista ilmettä.

Prius plug-in


Ladattava plug-in-malli perustuu kolmannen sukupolven Priukseen. Autossa on käytössä ensimmäistä kertaa litium-ioni -akku. Sitä voidaan ladata normaalilla verkkovirralla. Akku latautuu täyteen 200 voltin jännitteellä 100 minuutissa ja 100 voltin jännitteellä 180 minuutissa. Plug-in-Priuksen akku latautuu myös ajon aikana, joten auto ei välttämättä aina tarvitse ulkoista latausta.

Plug-in-Priuksen konseptimallia voidaan ajaa pelkällä sähkömoottorilla jopa 20 kilometriä, jolloin malli on tavanomaista hybridiautoa taloudellisempi ja pienempien hiilidioksidipäästöjen ansiosta myös puhtaampi.

Sähköautokonsepti FT-EV II


Tokiossa saa maailman ensi-iltansa Toyotan sähköauton konseptimalli FT-EV II. Konseptiauto FT-EV II soveltuu kokonsa puolesta erinomaisesti kaupunkiajoon. Se on mitoiltaan kompaktimpi kuin iQ, mutta tarjoaa silti istumapaikat neljälle.

Drive-by-wire-teknologian ansiosta kaikkia toimintoja, kuten ajonopeutta, jarrutusta ja ohjausta, säädellään joystickin avulla. Näin ollen perinteiset kaasu- ja jarrupolkimet on voitu poistaa autosta, jolloin jalkatilaa on saatu lisää.

FT-EV II:n huippunopeus on yli 100 km/h ja toimintasäde täyteen ladatulla akulla yli 90 km, mikä on täysin riittävä useimpien päivittäiseen ajoon.

Järjestyksessä 41. Tokion autonäyttely on avoinna yleisölle 24.10.-4.11.2009.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.