Kolmen miljoonan euron kolari – kuski ei nähnyt ABS:n varoitusvaloa

Koenigseggin superauto romuttui Saksassa tapahtuneessa onnettomuudessa.

Toissa viikolla Saksan Nürburgringillä Koenigsegg One:1 -urheiluauton romuttumiseen johtaneen onnettomuuden syy on selvinnyt.

Hyperurheiluautoksi tituleeratun Koenigseggin kuljettaja oli maanantaina valmistautumassa radan kierrosennätyksen rikkomiseen. Kuljettajalla oli turvallisuussyistä kypärä päässä, mikä esti näkemästä kojelautaa kunnolla. Tästä syystä ja ajoon keskittymisen vuoksi kuljettaja ei myöskään nähnyt ABS-jarrujen vioittumisesta varoittanutta merkkivaloa. Kun kuljettaja jarrutti ennen radan Adenauer Forst -nimellä tunnettua osuutta, auton eturenkaiden jarrut lukkiutuivat, ja auto ajautui radan reunan kaiteeseen ja sen yli.

Onnettomuuspaikalle jäi noin 200 metrin mittainen jarrutusjälki.

Autolla oli nopeutta jarrujen lukkiutumisen hetkellä noin 170 kilometriä tunnissa. Törmäyshetkellä nopeus oli laskenut 110 kilometriin tunnissa. Koenigseggin mukaan auton turvajärjestelmä, joka estää takarenkaiden lukkiutumisen, jos eturenkaat lukkiutuvat, esti ajoneuvon joutumisen hallitsemattomaan luisuun.

Ajoneuvon kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa. Kuljettaja nousi törmäyksen jälkeen autosta ja sammutti auton varusteisiin kuuluvalla sammuttimella auton takaosan tuleen syttyneen hiilikuitukatteen.

Koenigsegg on ruotsalainen urheiluautovalmistaja. Onnettomuudessa käytettyä One:1 -mallia on rakennettu seitsemän kappaletta. Nürburgringin onnettomuudessa romuttunut kappale on valmistajan mukaan korjattavissa.

Koenigsegg One:1 -mallin hinnan on arvioitu asettuvan 2,2–3 miljoonan euron haarukkaan.

Lähteet:

AutoBild

Koenigsegg

Road and Track

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.