Kolmen vuoden tietyö kiristi hermoja

Lähes jokainen meistä tuntee lähes ikivanhan savolaisen väittämän, jonka mukaan lähes jokainen tietyömaa-alue on laulun tai ainakin lehtijutun arvoinen.

Englantilaisen Lutonin kaupungin asukkaat ovat saaneet todistaa tietyömaata, joka edistyi alueen ihmisten mukaan hitaasti kuin sorkkaeläin lumessa. Kahden lisäkaistan rakentaminen kuuden kilometrin pätkälle maksoi noin 335 miljoonaa euroa. Työ kesti kolmisen vuotta.

Britannian tiehallinnon mukaan työmaa-alueella sattui 4 400 liikenneonnettomuutta ja 35 000 autoilijaa sai ylinopeussakot valvontakameroiden ansiosta. Valtio keräsi sakoista 2,5 miljoonan euron tulot.

Tientekijät saivat myös todistaa erikoisia näytelmiä. Kun eräs skotlantilainen pariskunta riitautui työmaa-alueen kohdalla, mies pudotti vaimonsa kyydistä tienposkeen ja jätti tämän taivaltamaan loput 650 kilometriä kohti kotia julkisilla kulkuvälineillä.

Kun seuraavan kerran joudutte hetken odottelemaan jollakin tietyöalueella, muistakaa brittiläisiä EU-veljiämme. Jossakin autoilija aina tarvitsee vielä lehmemmät hermot kuin Vaajakosken liikenneympyrässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.