Kolumni: Tarjolla auto rikolliseen käyttöön

Jos Bonniella ja Clydella olisi ollut alla luotettava Nissan Micra, he eivät ehkä olisi jääneet koskaan kiinni, kirjoittaa Riikka Mahlamäki- Kaistinen kolumnissaan.

Nissan Micran mainoksessa puhutaan uudesta kumppanista. Kuvissa seikkailevat Bonnie ja Clyde seksikkäästi ja kiihkeästi hymyillen ja vauhtia liikkeissään. Kaksikon tarinan perusteella tarjolla olisi siis verinen ja väkivaltainen kumppani. Mietin, onkohan Nissanilla asiaa mietitty ihan loppuun asti.

1909 syntynyt Clyde oli etsintäkuulutettu noin kymmenestä murhasta. Yhdessä Bonnien kanssa hän ryösti vuosina 1930–1934 lukuisia pankkeja, huoltoasemia ja pikkukauppoja.

Pariskunnan jäljille usutettiin lopulta teksasilainen poliisi Frank Hamer. Hän varjosti paria kiihkeästi ja organisoi lopulta väijytyksen Louisianaan. Kuusi poliisia pomppasi esiin tienvarren puskista Bonnien ja Clyden ajaessa paikalle. Autoa kohti ammuttiin kaiken kaikkiaan 130 laukausta. Bonnie ja Clyde tietenkin kuolivat tässä luotisateessa. Jäljelle jäivät vain valokuvat, joissa he romanttisesti poseeraavat autonsa edessä.

Ehkä Nissanilla on ajateltukin asia niin päin, että jos Bonniella ja Clydella olisi ollut alla luotettava Nissan Micra, he eivät ehkä olisi jääneet koskaan kiinni. Tämä kuulostaa siltä kuin Nissan olisi suunnannut mainoksensa suoraan rikolliselle kansanosalle, joten sekään ei kuulosta kovin fiksulta mainostaktiikalta. Ottavatko he seuraavaksi mainokseen Mansonin perheen.

Bonnie ja Clyde muuten liikkuivat Nissanin sijaan Ford model 18:lla eli Ford V8:lla. Auto oli varastettu – kuinkas muutenkaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.