Korotettu Saab 9-3X tulee syksyllä

Saab 9-3X on ruotsalaisen autonvalmistajan mukaan "vankka ja korotettu auto ihmisille, jotka kulkevat omia polkujaan". Auton korin vahvikkeet on tehty antamaan suojaa satunnaisilta kosketuksilta mutaisilla ja huonokuntoisilla teillä.

Saab esittelee uutuuden Geneven autonäyttelyssä Sveitsissä maaliskuun alussa. Myyntiin se ehtii ensi syksynä.

Autossa käytetään Saabin XWD-nelivetojärjestelmää. Sen ydin on sähköisesti ohjattu keskitasauspyörästönlukko, joka jakaa tarvittavan väännön etu- ja taka-akselille tilanteen mukaan. Lisävarusteinen eLSD- takatasauspyörästönlukko on saatavilla, ja se parantaa Saabin mukaan etenemiskykyä entisestään.

Moottorivaihtoehtoja on kolme. Kahden litran BioPower-moottori on nyt ensimmäistä kertaa yhdessä Saabin nelivedon kanssa, ja autonvalmistajan mukaan se tarjoaa "taloudellisuutta sekä loistavan suorituskyvyn". Toinen kaksilitrainen turboahdettu 154 kilowatin tehoinen bensiinimoottori on tuttu muun muassa muista nelivetoisista 9-3-malleista.

Kaksoisahdetulla 1.9 TTiD -dieselmoottorilla varustettu 9-3X on aina etuvetoinen. Sen yhteydessä auton maavaraa on korotettu 20 milliä verrattuna 9-3 SportCombiin.

Nelivetoisten bensiinimoottoristen 9-3X-mallien jousitusta taas on korotettu 35 milliä. Saab 9-3X:n kasvanut maavara lisää monikäyttöisyyttä ilman, että Saabille tunnusomaiset urheilullinen ajotuntuma ja matkustusmukavuus kärsisivät, Saab lupaa.

- Uusi 9-3X on tehokas monikäyttöauto ihmiselle, joka ei tahdo tai ei välttämättä tarvitse maasturia, arvioi Saabin muotoilujohtaja Simon Padian.

Uudet etu- ja takapuskurit antavat Saabin mielestä korotetulle autolle oikeanalaisen ronskimpaankin käyttöön sopivan ilmeen yhdessä vahvistettujen korinhelmojen kanssa.

Juuri tähän autoon suunniteltujen 17-tuumaisten alumiinivanteiden lisäksi tuplapakoputkenpäät sekä mustat kattokaiteet ovat 9-3X-mallin selviä tunnusmerkkejä. Sisätiloissa käytetään tummia metallisia materiaaleja, jotka ovat linjassa auton ulkonäön kanssa.

Saabin 9-3 SportCombi -mallistakin tuttu, aktiiviselle perheelle tärkeä, monikäyttöisyys on Saabin mukaan vielä vahvemmin esillä 9-3X:ssä. Suuren tavaratilan tilavuus on normaaliasennossaan 477 litraa, ja se on laajennettavissa jopa 1 331 litraan.

Etumatkustajan selkänoja on taitettavissa alas, minkä ansiosta erittäin pitkienkin tavaroiden kuljetus on Saabin mukaan helppoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.