Kuin ammuksen isku – poliisin kuvat näyttävät, millaista tuhoa irtoava autonpyörä voi tehdä vastaantulijalle

Äänekoskella sattui viime talvena hurjalta näyttänyt onnettomuus, kun raskaan ajoneuvoyhdistelmän perävaunun etupyörä irtosi ja osui vastaan ajaneen auton keulaan. Tapahtumapaikalla oli viidenkympin nopeusrajoitus, mutta auton keula painui silti kasaan.

 

Verkkokeskusteluissa kyseltiin silloin, miltä jälki näyttäisi, jos vastaava sattuisi kovemmassa ajonopeudessa ja raskaan ajoneuvon pyörä lisäksi osuisi henkilöauton tuulilasiin.

Vastaus on nyt saatu. Se löytyy englantilaisen Lancashiren kreivikunnan poliisin twitter-päivityksistä.

Lancaster police tviittaa 1 

Poliisin kahdessa twiitissä on yhteensä neljä kuvaa, joista voi päätellä, että kuorma-autosta irronnut pyörä on M6-moottoritiellä tömähtänyt vastaantulevan Peugeotin tuulilasiin ja sen jälkeen työntänyt henkilöauton katon rullalle takalasiin saakka.

Brittipoliisin mukaan tässä tapauksessa oli lopulta kosolti onnea mukana. Rengas lensi kohti takapenkkiä kahden etuistuimen välistä, ja vain lievästi loukkaantunut kuljettaja pystyi ohjaamaan Peugeotin moottoritien laitaan.

Lancasterin poliisi tviittaa 2 

Lisäksi kuljettaja ei ollut ottanut automatkalle mukaan pientä poikaansa, joka olisi halunnut kyytiin. Poliisin kuvista voi päätellä, että takapenkkiin kiinnitetyllä lastenistuimella matkustava olisi voinut saada rajun iskun.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .