Kuka repi tonnin pyörät auton alta?

Kesärenkaat saivat aivan uuden merkityksen, kun Jani Kaistinen meni hakemaan autoaan Kaakonsiiven parkkipaikalta Jyväskylästä. Citroën Xantia oli palannut kivikauteen ja varkaat olivat runnoneet irti noin tonnin arvoiset pyörät.

Pyörät oli viety naapurin havainnon mukaan 16.-17. toukokuuta. Koistiselle asia selvisi vasta paria viikkoa myöhemmin, koska hän asui jo toisella paikkakunnalla. Naapurin mukaan poliisitkin olivat käyneet paikalla, mutta auton omistajalle ei oltu ilmoitettu varkaudesta virkateitse.

Varkaat saivat myös muuta vahinkoa aikaan. Auto oli rysäytetty toispuoleisesti asfalttiin siten, että helmapellit ja lokasuoja olivat vääntyneet.

Kaistisen karmeasta löydöstä voi lukea hänen Facebookistaan. Hän kaipailee vinkkejä vorojen ja renkaiden jäljittämiseksi ja arvelee, että samanlaisia vanteita ei tule usein vastaan. Tässä Kaistisen antamat tuntomerkit: renkaat GT radialchampiro 328 205/40zr17 ja vanteet 17" cam ac 2blk.

Kaakonsiiven parkkipaikka on ollut yöllisten vieraiden suosiossa moneen otteeseen. Yli 30 vuotta naapurustossa asunut Kalevi Wesander kertoi, että Mersun keulamerkkejä vohkittiin taas lähialueilta.

Tällä kertaa hänen Mersuunsa ei kajottu, mutta toissa kesänä keulatähti oli revitty irti ja vedelty sillä naarmuja maalipintoihin. Myös Wesanderin matkailuautoon on yritetty mennä ruuvimeisselillä sisään. Kalevi Wesanderin mukaan taloyhtiössä harkitaan kameravalvontaa parkkipaikalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.