Kukaan ei pelkää kyydissäni, sanoo Miss Suomi

Bea Toivonen kertoo saavansa paljon kaveripyyntöjä italialaisilta miehiltä Facebookissa. Hän arvelee kiinnostuksen johtuvan sukunimestään, joka tunnetaan Euroopan rallipiireissä. Hänet kuulemma osataan yhdistää Toivosten suvun kilpa-ajajiin.

Ehkä niinkin, mutta tuskin se italialaisten urhojen intoa vähentää, että naamakirjan kuvassa on kaunis vaaleahiuksinen nainen, joka voitti Miss Suomi 2014 -tittelin toukokuun alussa.

Suomen kauneimman työ vie missiä ympäri Suomen, joten edustusauto on tarpeen. Toivonen sai Peugeot 308:n pari päivää kruunajaisten jälkeen Laakkoselta.

– En ole vielä hirveästi ehtinyt ajelemaan. Olin viikon Välimeren risteilyllä ja auto seisoi sen ajan. Eniten olen ajanut Helsingin ja Jyväskylän väliä, kertoo Lutakossa asuva kaunotar.

Bea Toivonen ajoi ajokortin 18-vuotiaana noin kolme vuotta sitten. Hän sai ensimmäisen autonsa lahjaksi isältään Harri Toivoselta.

– Koska siskokin oli jo saanut auton, piti minunkin sellainen saada. Autoni on Citroën DS3, se on makea musta ralliauto seeprakuvioisella katolla, pieni ja kätevä.

Citroën saa jäädä lepovuoroon toistaiseksi, kun Bea Toivosella on Peugeot käytössä missivuoden ajan.

– Minulle on tärkeää auton ulkonäkö, myös sisäpuolelta, että siellä viihtyy. Peugeot on hyvännäköinen. Helmiäisvalkoinen on tyttömäinen väri ja kultakirjaimet sopivat siihen.

Miss Suomea miellyttää autoon asennettu Bluetooth -järjestelmä, jota hän kehuu helpoksi käyttää.

– Puhun paljon puhelimessa ja selaan sen kautta nettiä. Kännykkä käy yleensä ihan tulikuumana, joten on tärkeää, että pystyn lataamaan sen ajon aikana. Käytän navigaattoriakin puhelimen kautta.

Toivonen osuu parkkiruutuihin muutenkin, mutta ei pane pahakseen Peugeotin avustavaa peruutuskameraa. Hän myöntää, että huoltoasemat tuottavat nykyään pienoista painetta, kun oma nimi on auton kyljessä ja ihmiset tunnistavat missiauton. Usein Miss Suomi saa osakseen kyselyjä ja tietäviä hymyjä tankkauksen lomassa.

Bea Toivonen on rallisukua, mutta liikenteessä hän ei revittele. Nuoren naisen tielle ei ole osunut kiperiä tilanteita eikä sakkoja.

– Uskon, että olen ihan hyvä kuski. Kukaan ei ole valittanut, että pelkää kyydissäni, mutta ei ole myöskään valittanut, että ajan mummovauhtia.

Bea Toivosen mielestä Peugeot 308 on loistava käyttöauto, mutta tehoiltaan se voisi olla terhakampikin.

– Olen ajanut autoilla, jotka lähtevät tykimmin. Rallia en ole päässyt vielä kokeilemaan. Radalla olen ollut kyydissä, mutta en ikinä metsätiellä. Tietty iskän kyydissä meno on aina vähän kuin rallissa, hän on vauhdikas kuski.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.