Kuumin renkaanvaihtosesonki käynnistyi Keski-Suomessa – "Jos pyörii lähiseudulla, on ehdottomasti oikea aika vaihtaa"

Renkaanvaihdon sesonki on käynnistynyt Keski-Suomessa. Jyväskylän Rengasnuorassa ja Päijät-Kumissa kiireisin aika starttasi tänään maanantaina.

– Tehdään koko ajan, lähes täysiä päiviä ja pidennetyllä aukiololla, kertoo Rengasnuoran toimitusjohtaja Jarmo Nuora.

Rengasnuorassa vaihto tehdään ajanvarauksella. Toistaiseksi renkaanvaihtoon löytyy aikoja vielä samalle päivälle. Säynätsalon Päijät-Kumissa on käytössä jonotussysteemi. Vielä jonot eivät ole menneet kovin pitkiksi. Tällä hetkellä jonossa on ollut 4–5 autoa.

– Päivä päivältä rupeaa varmaan ihmiset heräämään, jos ei tarvitse pohjoiseen pääsiäiseksi lähteä, Päijät-Kumin yrittäjä Timo Vuoristo sanoo.

Kesärenkaiden vaihto alkoi jo kaksi viikkoa sitten, mutta tyssäsi viime viikolla lumikuuroon. Molemmista liikkeistä arvioidaan, että pääsiäisen jälkeinen viikko on renkaanvaihdon kuumin hetki.

Nuora suosittelee renkaanvaihtoa sulilla pääteillä liikkuville. Sivutiet sen sijaan voivat olla vielä lumen ja jään peitossa.

– Jos matka suuntautuu Itä-Suomeen, ei ole mitään kiirettä. Mutta jos tässä pyörii lähiseudulla kyllä on ehdottomasti oikea aika vaihtaa.

Vuoristo sanoo, että keleistä on vaikea sanoa edes Pekka Poudan, mutta jokainen osaa itse päättää sopivan hetken renkaidenvaihtoon.

– Jos aamulla joutuu lähtemään liikenteeseen, minä ainakin odottaisin vielä. Yöpakkasta on luvannut. Jos tielle sataa niin kyllähän se jäähän menee.

Renkaanvaihdon sesonki jatkuu edellisten vuosien tapaan seuraavat kolme viikkoa. Nuora suosittelee, että omatoimiset renkaanvaihtajat katsoisivat, että renkaan kunto on riittävän hyvä.

– Kolme millimetriä vähintään pitäisi löytyä, jos ne tässä vaiheessa laittaa alle, että ne kestävät vielä jonkin aikaa. Myös varusteiden, millä vaihtaa, kannattaa olla kunnolliset. Auton oma tunkki ei ole sovelias.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .