Kyllä, tässä kuvassa on uusi Nissan Sunny

Lukijakysymyksen lähettänyt vedonlyöjä kärsii karvaan tappion, sillä Sunny-mallinimi on vahvasti voimissaan.

Alkuviikon hermostuneimman lukijakysymyksen autotoimitukselle on paiskannut jyväskyläläinen Olli L. Hän kysyy viestissään, valmistaako Nissan edelleen autoja Sunny-mallinimellä. Olli tunnustaa häviävänsä "kirvelevän satasen ja tarvitsevansa psykoterapiaa", jos näin todella on.

Olli voi nyt heittää hyvästit sataselleen ja alkaa haeskella terapeuttia. Lisäksi tässä yhteydessä on paikallaan muistuttaa muitakin olutterassien vedonlyöjiä autojen mallinimien upottavasta hetteiköstä. Etenkin japanilaiset valmistajat saattavat käyttää joillakin markkina-alueilla uusissa henkilöautoissa mallinimiä, joita ei Suomessa ole myyty enää vuosiin tai jopa vuosikymmeniin.

Nissan Sunny on yhä mainiosti myyvä malli esimerkiksi Intiassa ja Egyptissä, jossa se on tänä vuonna tammi-kesäkuun myyntitilastossa peräti kakkosena.

Etelä-Aasiassa ja joissakin Persianlahden valtioissa ovat Sunny-logon saaneet autot, jotka näyttävät riisutuilta versioilta Euroopassa viime vuosina mallinimellä Pulsar myydyistä Nissaneista.

Mallien kirjo ja nimeämisperusteet ovat joskus sekavat, mutta se ei pelasta vedonlyöntisankariamme ja hänen satastaan. Sunny-mallinimen saavia autoja syntyy yhä Nissan tuotantolinjoilta, vaikka ne ovat kovin etäistä sukua Suomessa 1980- ja 90-luvuilla suuren suosion saaneille Sunnyille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.