Kyvytön lentäjä ei saanut lupaa laskeutua

Lentoliikenne on vekkuli juttu. Halpalentoyhtiöiden rävähdettyä markkinoille on hupaisia tarinoita riittänyt. Tässä niistä tuorein:

Flybe-yhtiön lentokone oli matkalla brittiläisestä Cardiffin kaupungista Pariisin. Vähän ennen laskeutumishetkeä Charles de Gaullen lentokentälle matkustajat havahtuivat kapteenin kuulutukseen.

- Hyvät matkustajat! Täällä puhuu koneen kapteeni. Valitettavasti joudumme palaamaan takaisin Cardiffiin. Lentäjän koulutukseni ei ole riittävä laskeutumiseen.

Niinpä kapteeni vei koneelliseen tyrmistyneitä matkaajia takaisin Cardiffiin. Tunnelma noin 500 kilometrin paluulennolla ei arvatenkaan ollut kaikkein riehakkain.

Ongelman ydin oli Pariisin säässä. Sumun vuoksi näkyvyys oli noin 700 metriä, eikä Flyben kapteeni ollut saanut tarpeeksi koulutusta vaikeissa oloissa laskeutumiseen. Kun hän kertoi tämän lennonjohdolle, laskeutumislupa evättiin heti.

Kuten monissa uutisissa, tässäkin piilee opetus. Jos halpalentoyhtiön lentäjä tarjoaa sinulle autokyytiä, kysy jo ennen liikkeelle lähtöä, osaako hän myös pysäyttää auton. Ja jos välttämättä haluat lentää halpalentoyhtiöllä, toivotamme sinulle rutkasti hyvää onnea matkallesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.