Laaja tutkimus antaa piiskaa Bemarille – epäluotettavin automerkki

Saksalainen BMW sai tylyn tuomion, kun markkinatutkimusyhtiö J.D. Power julkisti Britanniassa tekemänsä kyselytutkimuksen 1–3 vuotta vanhojen autojen luotettavuudesta. Tutkimuksen mukaan uudehkoista, vuoden 2015 jälkeen ostetuista Bemareista on korjattu keskimäärin jo 1,92 teknistä vikaa. Toiseksi eniten apua korjaamoista on omistajien ilmoituksen mukaan haettu Fiateille, joiden keskimääräinen vikojen määrä on 1,77.

J.D.Powerin listan kuusi vähävikaisinta merkkiä olivat Hyundai, Suzuki, Kia, Škoda, Nissan ja Seat.

Tutkimukseen osallistui 13 000 brittiläistä uudehkon auton omistajaa.

J.D.Powerin mukaan korjaamokäyntejä vaativien vikojen määrä on monilla automerkeillä nousussa, mutta yhtiön Euroopan-toimintojen johtaja Josh Halliburton ei näe suuntausta yllättävänä tai huolestuttava.

– Lievä nousu selittyy kahdella seikalla. Autoissa on vuosi vuodelta enemmän ja monimutkaisempaa tekniikkaa sekä erittäin paljon elektroniikkaa. Lisäksi ihmisten kyvyt ja halut korjata autojensa ongelmia itse vähenevät jatkuvasti, sanoi Halliburton.

J.D. Power listasi myös eri autoluokkien luotettavimmat mallit. Ne olivat Hyundai i10, Peugeot 208, Škoda Octavia, Škoda Yeti, Vauxhall/Opel Insignia, Volkswagen Tiguan ja Mercedes-Benzin E-sarja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .