Leasing-hinta 19,99 kuukaudessa: Citroën Ami villitsee Ranskassa – saattaa tulla Suomeenkin, sanoo maahantuoja

Ranskalaiset ovat villiintyneet uudesta Citroën Amista. Syy suosioon on helppo havaita: 2,41 metriä pitkän, luonteeltaan mopoautoa muistuttavan sähköisen ajoneuvon saa Ranskassa leasing-sopimuksella hintaan 19,99 euroa kuukaudessa. Sitä ennen on maksettava sopimuksesta 2 600 euron aloitusmaksu, mutta Amin kokonaiskustannukset ovat silti hurmanneet ranskalaiset.

Citroënia maahantuova Auto-Bon Oy sanoo, että Amin tulo Suomeen on ratkaisematta. Maahantuonnin aloittaminen on kuitenkin mahdollista, kerrotaan Auto-Bonista.

Citroën Ami on täyssähköinen, 485 kiloa painava menijä.

Citroënin tiedotteen mukaan Ami on vastaus tämän päivän muuttuneisiin kulutustottumuksiin, kaupungissa liikkumisen ja ympäristötietoisen liikkumisen haasteisiin. Ami tarjoaa ranskalaisvalmistajan mukaan vaihtoehdon ja ratkaisun kaikkien saavutettavissa olevaan vapaaseen liikkumiseen ilman henkilöauton ajokorttia.

Amissa on kaksi korkean istuma-asennon tarjoavaa vierekkäistä istuinta. Amia voi varustella mieleisekseen: tarjolla on erilaisia väriteemoja ja sisustustunnelmia. Sisätilat ovat lämmitetyt ja suojaavat matkustajaa kaikissa sääoloissa.

Citroënin havainnekuvan perusteella Ami on tilava kahdelle matkaajalle. Kuva: Citroën
 

Amin 5 kWh:n akku mahdollistaa 70 kilometrin päästöttömän toimintamatkan yhdellä latauksella. Akku latautuu täyteen 220V-kotipistokkeesta kolmessa tunnissa.

Ajoneuvon nopeus on rajoitettu 45 kilometriin tunnissa.

Citroën Amin voi Ranskassa toki myös ostaa omakseen. Hinnat lähtevät 6 000 eurosta, johon sisältyy Ranskan valtion 900 euron hankintatuki.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.