Lehtitiedot: Volvolta tulossa XC100, veret seisauttava tyylimaasturi

Jos useiden verkkolehtien tiedot pitävät paikkansa, Volvo on tuomassa markkinoille näyttävän coupé-henkisen katumaasturin. Autolehtien tietojen mukaan uutuus on täyssähköinen ja saa mallinimen XC100 Recharge,

Jo ennen XC100:n julkituloa uudistuu Volvo XC-90. Ison katumaasturin nykyinen sukupolvi tuli myyntiin syksyllä 2014, joten sen malliuudistuksen aika kiistämättä on jo käsillä. Täysin uudistunut XC90 julkistetaan ensi vuonna. Uusi XC90-katumaasturi syntyy Volvon uudelle SPA2-alustalle, mikä merkinnee laajaa malliversioiden kirjoa bensiinimoottoreista hybrideihin ja täyssähköiseen Rechargeen.

Volvo XC100 sen sijaan kilpailisi esimerkiksi BMW:n ja Mercedes-Benzin coupémaastureiden kanssa, mutta Volvoa valmistettaisiin ainakin aluksi pelkästään täyssähköisenä.

XC100 Rechargen uskotaan olevan Volvon historian ylellisin auto. Sen muotoilu ottanee häpeilemättä vaikutteita XC Coupé -konseptiautosta, jota Volvo on vilautellut jo vuosikausia monissa yhteyksissä.

Lehtien mukaan Volvon tavoitteena on tehdä kulmikkaan XC-maasturisarjan huipulle niin veret seisauttava tyylimaasturi, että se kellistäisi myös katseenvangitsijana saksalaiset kilpailijansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.