Lexuksen superauton myynti alkaa

Tokion autonäyttelyssä esitellyn 2-paikkaisen Lexus LFA:n ennakkomyynti alkaa. Kiirettä kannattaa pitää, koska autoa valmistetaan vain 500 kappaletta. Auton valmistus alkaa vuoden 2010 joulukuussa ja päättyy joulukuussa vuonna 2012.

Korin valmistuksessa on käytetty hiilikuituvahvisteista muovia, ja auton voimanlähteenä on kierrosherkkä 4,8 litran V10-moottori, joka antaa 560 hevosvoiman tehon. Vääntöä löytyy himpun päälle 480 Nm.

Hiilikuituvahvisteisesta CRFP-muovista valmistettu kori edistää vääntöjäykkyyttä ja alentaa kokonaismassaa. Erikoislaatuinen kori on 100 kiloa kevyempi kuin vastaava alumiinirakenne.

Hinta tulee Japanissa olemaan noin 37,5 miljoona jeniä (280 000 euroa). Autoverollista hintaa Suomessa ei ole vielä vahvistettu.

Ajo-ohjelmia


Lexus LFA vastaa kuljettajan käskyihin viiveettä. Kuusinopeuksinen, automatisoitu sekventiaalivaihteisto toimii tarkasti ja pystyy vaihtamaan välitystä 0,2 sekunnissa.

Vaihteleviin ajotilanteisiin on valittavissa neljä erilaista ajo-ohjelmaa ja seitsemän vaihtokierrosnopeutta. Moottorin jokaiselle sylinterille on oma elektronisesti ja itsenäisesti ohjattu kaasuläppä. Reagointinopeus on noin kaksi kertaa parempi kuin vain yhdellä kaasuläpällä varustetuissa moottoreissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.