Lexus UX 250h – uutuus suosittuun katumaasturiluokkaan

Lexus UX tarjoaa hienostunutta vivahdetta kompaktiin katumaasturiluokkaan. Se on japanilaisvalmistajan pienin katumaasturi, pituutta on kuitenkin 4,5 metriä, joten pikkuauto se ei ole.

Ulkonäöltään uusi UX on kauniin vivahdeikas. Sen valtteihin kuuluvat isommasta sisarestaan periytyvä kulmikas muotoilu. Keulan tiimalasisäleikkö ja iso L-kirjain hallitsevat ilmettä edestäpäin. Kylkilinjaa koristavat useat vekit harmoonisesti. Takana kulmat ja pienet yksityiskohdat vain lisääntyvät.

Sisustusta voi kuvailla hienostyneeksi ja elegantiksi. Etupenkkiläisiä hemmotellaan, tilaa on reilusti joka suuntaan. Penkit ovat kookkaat ja antavat hyvän tuen. Kojelauta on futuristinen, täynnä eri tasoja ja jatkuu pitkälle eteen. Materiaalit ovat jo Comfort-luokassa laadukkaat.

Takapenkillä on yllättävän pienet tilat auton kokoon nähden. Kyllä aikuinenkin taakse mahtuu, kun etupenkkiläiset tekevät hieman kompromissejä. Tavaratila on pikkuautoluokkaa, lentolaukut mahtuvat hyvin kyytiin.

Lexus UX:n saa vain hybridinä. Neljännen sukupolven hybridilinja toimii moitteettomasti ja pehmeästi. Kolmen moottorin yhteistyö on jouhevan tarkkaa. Samaa tekniikkaa käytetään uudessa Toyota Corollan tehokkaimmassa 2,0-litran bensiinimallissa. Koeajon kulutuslukemat olivat maltilliset 5,7 litraa satasella.

Jousitus tuntuu onnistuneelta, pienemmissä töyssyissä pehmeä, isommat heilahdukset sujuvat taasen  jämäkästi. Soraröykytystietä emme ajaneet. Ratti istuu käteen napakasti ja ohjaus on tarkka, eikä auto seilaa puolelta toiselle.

Kaikkiaan uusi Lexus 250 h on vähän poikkeuksellinen auto. Sen muotoilu herättää mielenkiintoa, silti ärsyttämättä. Katse löytää autosta aina lisää uusia mielenkiintoisia kulmia. Luxus luksusta koko rahalla. Jyväskylässä autoja myy Lexus Jyväskylä, koeajoauton hinta on noin 43.000 euroa.

Katso koeajovideo uudesta katumaasturista:

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .