Lukijan kuva: Perheparkkiin pönäkästi pysäköity Volvo sapetti Palokassa

Auto- ja liikennetoimitukseen lähetetään melko usein valokuvia erilaisista liikennetilanteista. Poikkeuksetta joku tielläliikkuja on joko huvittunut tai ärsyyntynyt jonkun toisen toiminnasta liikenteessä.

Nyt toimituksen sähköpostiin rapsahti kuva, jonka ottaja oli saatesanojen mukaan sekä huvittunut että ärsyyntynyt "palokkalaisesta perhepysäköinnistä". Uskaltaudumme kuitenkin napakoista sanavalinnoista päättelemään, että tunneskaalassa oli jonkin verran enemmän peittelemätöntä närkästystä.

Jyväskylän toisella laidalla asuva nainen oli omien sanojensa mukaan parhaalla ostoshetkellä eli alkuillasta mennyt pitkästä aikaa palokkalaiseen kauppakeskukseen ostoksille. Kaupan parkkipaikalla kiinnitti ensimmäisenä huomion Volvo, joka oli pysäköity harvinaisen näyttävästi perhepaikoille. Ja sananmukaisesti paikoille, sillä Volvo pönötti niin keskellä kahta parkkiruutua kuin olla voi.

– Lapsenikin sanoi, että onkohan noilla iso perhe, kun ovat pysäköineet noin leveästi, toteaa jyväskyläläisnainen.

Kuvaaja ei valitettavasti ehtinyt Volvo-perhettä odottelemaan, koska oli kuulemma muita kiireitä. Hän tyytyy analysoimaan suomalaisten pysäköintiä vähän yleisemmin:

– On meillä 2000-luvun ihmisillä todella erikoisia tapoja. Muiden huomioiminen ei taida olla säkenöivin vahvuutemme.

Tässä tapauksessa sana erikoinen on vähän laimea. Törkeä taitaisi olla osuvampi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .