Märkää hauskaa

Viime viikolla kaipailtiin viileistä vesistä saunalautan lämpöön. Sitten Suomen kesä yllätti ja antoi sen, minkä almanakka on luvannut jo jonkin aikaa: kesän.

Eihän suomalainen helteelläkään löylyistä luovu, mutta välillä on kiva tehdä jotain ihan muuta. Erilaista jännää voi kokea hyppäämällä BoatBrothersin vauhdikkaaseen kyytiin.

Hauskasta harrastuksesta se lähti. Lutakossa asuva Roope Ståhlberg on viihtynyt vesillä pienestä pitäen. Koska Jyväsjärvi näkyy kodin ikkunasta, alkoi itää ajatus, että voisihan siitä tehdä mukavan lisätienestin kesäksi. Yhtiökumppaniksi lähti Heikki Aaltonen ja syntyi venepalveluyritys BoatBrothers.

Veneveljekset ajeluttavat asiakkaita amerikkalaisella Sea Ray -veneellä, jota kiidättää Mercuryn 135-heppainen sisäperämoottori. Veneen maksiminopeus on 35 solmua ja kulutus noin 20 litraa tunnissa. Tehoja pitää olla, että vauhtia piisaa kuudenkin henkilön porukalle ja vesilelujen vetoon.

Lähdemme järvikierrokselle Jyväskylän satamasta BB-veneen vakiopilttuusta. Vasta Kuokkalan sillan jälkeen saa laittaa kaasun pohjaan. Lähtö on lennokas ja tuuli tukassa tuo helpotusta helteeseen.

Ståhlberg antaa tyylinäytteen ja lähtee vesilautailemaan wakeboardilla. Näyttävän kieputuksen jälkeen märkä mies vakuuttaa, että helponnäköinen kurvailu hyppyineen on tehokasta treeniä. Asiakkaalle 10 minuutin kieppi maksaa 20 euroa.

– Wakeboarding käy kuntoilusta. Minullekin lyhyt veto riittää, niin jo kädet tärisee ja reisissä tuntuu. Vedämme myös tuubia, joka sopii kaikille, kunhan vaan kahvoista osaa pitää kiinni. Siinä voi ottaa kaksistaan rennosti, mutta vauhtia lisäämällä saa hurjapäätkin hyvät kyydit, Ståhlberg kertoo.

BB-veneen lajeihin kuuluu myös wakeskiing. Se on vesihiihtoa suksilla, jotka pysyvät jalassa silloinkin, kun tehdään vaativia temppuja ja hyppyjä.

Ken vesiurheilla haluaa, voi hypätä paattiin sen päivystäessä Lutakon laituriparkissa. Varmimmin kyytiin pääsee tilaamalla vuoron ennakkoon. Ohjeet löytyvät BoatBrothersin Facebook-sivulta.

BB-veneily on muutakin kuin vesiurheilua Jyväsjärvellä. Veneen kuljettajineen voi tilata myös Päijänteelle. Esimerkiksi kahden tunnin keikka Korpilahden satamaan maksaa reilut 200 euroa.

– Meidät voi tilata minne vaan, vaikka omalle mökille, ja lähes milloin vaan. Jos haluaa vesiurheilupaketin, tuomme välineet mukanamme, myös märkäpuvut ja kypärät. Kaikki vuokraveneen vaatimat turvallisuusseikat on huomioitu, Ståhlberg toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.