Maailman suurin vesille

STX Europe -varustamo on luovuttanut Turun telakaltaan maailman suurimman ja kehittyneimmän risteilyaluksen, Oasis of the Seas -laivan. Laiva täydentää yhdysvaltalaisen Royal Caribbean International -varustamon laivakantaa.

Oasis of the Seas tulee risteilemään Karibianmerellä ja sen kotisatama on Fort Lauderdale Floridassa.

Oasis of the Seas on on 361 metriä pitkä ja leveimmillään 66 metriä leveä ja sen korkeus merenpinnasta on korkeimmillaan 72 metriä. Matkustajia laivaan mahtuu parhaimmillaan 6 360 ja miehistöä 2 100. Matkustajakansia on 16 ja hyttejä 2 704 kappaletta.

7 teemaa

Oasis of the Seasin elämystarjonta koostuu seitsemästä teema-alueesta.

Promenade-ostoskatu ravintoloineen ja putiikkeineen, avoimen taivaan alla avautuva keskustori Central Park elävine puineen ja luonnonnurmikkoineen sekä perheiden yhdessäoloon ja nostalgiaan panostava Boardwalk-ympäristö vesiteattereineen ja merikaruselleineen luovat viihtyisät puitteet lomailuun.

Kuntokortteli


Laivassa on kuntokortteli Vitality at Sea Spa and Fitness, missä matkustajat voivat nauttia rentouttavasta hieronnasta ja hemmotteluhoidoista, kokeilla pilatesta ja joogaa, spinningiä ja hyödyntää uusimpia kuntoiluvälineitä.

Mitä mielikuvituksellisimpia vesileikkejä sekä urheilullista ajanvietettä on tarjolla allaskannen Pool & Sports Zone -alueella. Seinäkiipeilyn, minigolfin tai simulaattorisurffauksen jälkeen huimapäät uskaltautuvat vielä riippuradalle: Zip Line kulkee ilmassa yli Boardwalkin, joka häämöttää yhdeksän kantta alempana.

Huvialue


Huvialue Entertainment Placessa on mm. kahden kannen korkuinen huikea tanssisali Dazzles, jossa järjestetään musiikki-iltoja, tanssitunteja ja kilpailuja. Lisää viihdykettä tarjoavat 1380-paikkainen Opal-teatteri ja Studio B luisteluratoineen.

Yli 2 870 neliömetrin laajuinen Youth Zone -nuorisokortteli on sisustettu ja varusteltu 12 - 17 -vuotiaista nuorista kootun raadin suositusten mukaan. Alueelta löytyy mitä erilaisimpia leikki- ja pelialueita, lastenteatteri ja pienimmille lastentarha hoitajineen, vain joitakin mainitaksemme.

Ja ravintoloita...


Lisäksi Oasis of the Seasissa on kymmeniä ravintoloita, kahviloita ja baareja. Hämmästystä herättää esimerkiksi liikkuva Rising Tide Bar.

50 asiakaspaikkaa sisältävä ellipsin muotoinen ravintolataso liikkuu Central Parkin ja Promenaden välillä noin 10 metrin pystysuuntaista matkaa. Baarin noustessa 5. kannella olevasta aukosta alkaa kuulua musiikkia ja värikkäät suihkulähteet heräävät henkiin. Lasikuulilla päällystetty pinta saa värit elämään kauniisti.

Oasis of the Seas -alusta ja sen vuoden 2010 lopulla Turun telakalta luovutettavaa Allure of the Seas -nimistä sisaralusta voi perustellusti kutsua maailman tehokkaimmiksi ja kehittyneimmiksi laivoiksi.

Aluksen bruttovetoisuus on 225 000 tonnia. Aluksen moottoreiden kokonaisteho 97 000 kW ja laivan risteilynopeus on 22,6 solmua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.