Maakaasu-Passatille 5 ecotest-tähteä

Volkswagenin uusi maakaasukäyttöinen Passat 1.4 TSI EcoFuel on saanut ensimmäisenä autona viisi tähteä autojen ympäristövaikutuksia kartoittavassa EcoTestissä.

Passat sai täydet 50 pistettä pienhiukkaspäästöistä sekä 42 pistettä hiilidioksidipäästöistä (CO2) ja polttoaineen kulutuksesta. Auto kuluttaa todellisia ajo-olosuhteita jäljittelevän testin mukaan 4,9 kiloa maakaasua 100 kilometrillä.

Bensa varmistuksena


Voimanlähteenä Passat EcoFuelissa on 1,4 litran kaksoisahdettu TSI-bensiinimoottori (110 kW/150 hv), joka on optimoitu toimimaan paineistetulla maakaasulla (CNG).

Maakaasua korin alle sijoitettuihin kolmeen säiliöön mahtuu 21 kiloa. Mallissa on myös 31-litrainen bensiinitankki, jolla varmistetaan pääsy maakaasun tankkauspisteelle tarvittaessa. EcoTest-mittauksen mukaan auton toimintasäde maakaasulla on noin 430 kilometriä ja bensiinillä toiset 430 kilometriä.

Meille farkkumalli


Suomessa on myynnissä Passatin farmarimalli, Passat Variant 1.4 TSI EcoFuel. Farmarimallin yhdistelmäkulutus DSG-automaattivaihteisena on 4,4 kg maakaasua 100 kilometrillä ja CO2-päästöt 121 g/km.

Saksan autoliiton ADACin toteuttamia EcoTest-mittauksia on tehty vuodesta 2003. Testi mittaa kaikki autojen olennaiset päästöt kuten hiilidioksidin (CO2), hiilimonoksidin (CO), hiilivedyt (HC), typpioksidit (NOx) ja pienhiukkaspäästöt sekä polttoaineen kulutuksen.

Testissä simuloidaan kaupunki- ja moottoritieajoa, ja siinä huomioidaan myös ilmastointilaitteen vaikutus päästöihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.