Mersun sivutuuliavustin naurattaa

Kävin äskettäin tutkimassa Mercedes-Benz GL 350 Bluetecin. Esiteltävänä ollut yksilö maksoi 162000 euroa. Hintaan sisältyi esimerkiksi sivutuuliavustin.

Ihan totta, sivutuuliavustin. Se auttaa kuljettaa selviytymään voimakkaasta sivutuulesta jarruttamalla vastakkaisen puolen pyöriä.

Pöhkö sivutuuliavustin pisti miettimään, mitkä viime vuosina esitellyistä autojen innovaatioista oikeasti tarvitsisimme autoissamme.

Yksi parhaista on tietenkin Bluetooth. Se pitäisi määrätä tieliikennelaissa pakolliseksi, samalla loppuisi kuskeilta kerralla kännykkään puhuminen ajon aikana. Kätevä apuväline.

Suomeen sopisivat mainiosti myös pimeänäköavustimet, joita on jo esitellyt useampikin valmistaja. Ne tekevät ajamisesta huomattavasti turvallisempaa esimerkiksi Suomen pimeinä syysiltoina.

Hiilikuidun soisi myös yleistyvän korimateriaalina. Kevyt ja kestävä hiilikuitu keventäisi autoja ja parantaisi polttoainetaloutta, mutta toistaiseksi se on autonvalmistajille vielä liian kallista ja vaikeasti käsiteltävää.

Sivutuuliavustimet saavat levätä ihan rauhassa autotehtaan varastossa. Turha ja kallis lisävaruste ei muutu järkeväksi, vaikka sen asentaisi tiptop-Mersuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.