Mersun uuden S-sarjan jymy-yllätys – kääntyvät takapyörät kuskin apuna kaikissa nopeuksissa

Mercedes-Benz tuo uuden S-sarjalaisensa julki syyskuun alussa. Koska kuluttajien ja tiedotusvälineiden mielenkiintoa on pidettävä alati yllä, Daimler AG nakkelee tiedonmurusia vähitellen julki.

Jokin aika sitten kerrottiin S-sarjaan tulevista takamatkustajien turvatyynyistä ja ikkunoiden turvaverhoista.

Tuoreimmissa paljastuksissaan valmistaja kertoo muun muassa E-Active Body Control -järjestelmän kehittymisestä. Kamera ja 20 sensoria pitävät huolen siitä, että auto osaa varautua kaikkiin tien epätasaisuuksiin. Autonvalmistaja elvistelee, että järjestelmä näkee ja osaa valmistautua jopa kahden millimetrin kuoppaan tiessä.

Samainen järjestelmä tuo myös sivutörmäykseen valmistaumisen, jollainen tosin jo on esimerkiksi Audissa. Auto nostaa ylös sitä kylkeä, johon sensorit havaitsevat jonkun olevan törmäämässä. Näin lisätään autossa istuvien suojaa.

Takapyörien kääntyminen kymmenen astetta ei näytä suurelta, mutta on uuden S-sarjalaisen pääinsinöörin mukaan "merkittävä etu" Kuva: Daimler AG

Yllättävintä keskiviikon tiedotteessa ovat kuitenkin S-sarjassa käyttöön otettavat kääntyvät takapyörät. Ne ovat lisävarusteiset, ja valittavissa 10 tai 4,5 astetta maksimissaan kääntyvänä versiona.

Kymmenen astetta kääntyvät takapyörät pienentävät Mercedes-Benzin mukaan auton kääntösädettä kaksi metriä ja tekevät pysäköinnistä "merkittävästi helpompaa"

Takapyörät kääntyvät myös maantievauhdeissa. Maantieajonopeuksissa ne kääntyvät samaan suuntaan kuin etupyörät, ja helpottavat näin esimerkiksi kaistan vaihtamista.

Alle 60 kilometrin tuntinopeudessa takapyörät kääntyvät eri suuntaan kuin etupyörät, mikä helpottaa ajamista pienillä teillä ja asuinalueilla.

– S-sarjasta tulee nyt yhtä näppärä kuin keskikokoisista perheautoista. Olemme kaikki olleet testiradalla Immendingenissä hämmästyneitä siitä, kuinka ketterä iso autokin voi olla, intoili S-sarjan pääinsinööri Jürgen Weissinger.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.