Miksi ihmeessä katsastusmies kehotti poistamaan istuinsuojat?

Etuistuimia ei saa paketoida miten tahansa, sillä uusissa henkilöautoissa on paljon turvatyynyjä.

Päivän lukijakysymys kumpuaa katsastusasemalta:

"Käytin kolme vuotta vanhan autoni ensimmäisessä katsastuksessa. Kaikki oli kunnossa, mutta lopuksi katsastusmies kehotti poistamaan etupenkin istuinsuojat, jotka ostin ihan äskettäin. Sen verran kai jännitin katsastusta, etten hoksannut kysyä, miksi istuinsuojat ovat pahasta. Osaako toimitus auttaa?"

Kysyjä ei kerro, millaisesta henkilöautosta tai istuinsuojista on kyse, mutta 99-prosenttisella varmuudella arvaamme syyn.

Mitä uudempi auto, sitä todennäköisemmin siinä on myös istuimiin upotettuja turvatyynyjä. Vaikka turvatyynyt ovat istuimien sivustoilla, jotkut autotarvikeliikkeistä ostetut istuinsuojat estävät tai ainakin häiritsevät tyynyjen laukeamista tositilanteessa.

Jos pienessä kangaslappusessa istuimen kyljessä lukee "airbag", turvatyynyn kohdalle ei pidä asentaa sellaista istuinsuojusta, joka kiertyy istuimen sivustalle tai kokonaan istuimen ympäri.

Turvatyynyjen määrän lisääntyminen ja autojen istuinmateriaalien koheneminen ovat muutenkin vähentäneet istuinsuojien ja -päällisten suosiota. Jos kuitenkin haluaa autoonsa suojaa likatahroilta tai sisätiloihin persoonallisuutta, oikein asennettuina istuinsuojat ovat ihan käyttökelpoisia ja luvallisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.