Miljoona-autoja ei riittänyt Palokkaan

Nyt risoo. Aston Martinin kohuttu erikoismalli One-77 on myyty loppuun jo niin sanotun ennakkomyynnin aikana. Ostajaehdokkaat voivat kuulemma enää ilmoittautua vain peruustuslistalle.

Nimensä mukaisesti tätä juhlamallia valmistetaan vain 77 kappaletta. Ja eikö joku kiireinen öljyheikki Lähi-idästä varannut kertalaakilla kymmenen autoa. Juuri näiden öljyheikkien takia tällaisissa autoissa pitäisi olla vain-yksi-per-talous -rajoite, että niitä riittäisi meille palokkalaisillekin.

Aston Martin One-77 on vapaasti myynnissä olevista superautoista pöyhkein. Sen 7.3-litrainen vapaastihengittävä V12-moottori tuottaa yli 700 hevosvoimaa. Nollasta sataseen auto kiihtyy 3,5 sekunnissa. Auton huippunopeus on vähän päälle 350 kilometriä tunnissa.

Suomeen tuotuna Aston Martin One-77:n hinta veroineen on lähes 2 miljoonaa euroa. Samalla hinnalla kuluttaja voisi hankkia esimerkiksi pari sataa Chevrolet Spark -autoa, mutta mitä ihmettä joku tekisi niin monella Sparkilla. Tämä perustelu riittänee vakuuttamaan teidät siitä, ettei One-77 olisi pöhkömpi sijoitus.

Minä aion joka tapauksessa boikotoida Aston Martinin superautoa. En näet tyydy muilta ylijääneisiin peruutuskappaleisiin, ja ylpeästi ajan edelleen ikälopulla Mazdallani.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.