Minien joukko vie joulupukille maailman pisimmän lahjalistan

BMW:n Mini-autoista koostuva seurue matkustaa 3 000 kilometrin matkan Münchenistä Rovaniemelle. Seurueen tavoitteena on viedä joulupukille maailman pisin lahjalista, johon on koottu lasten ja aikuisten toiveita 16 maasta ympäri maailman.

Matka käynnistyy lauantaina 24. marraskuuta. ja tavoitteena on saapua Rovaniemelle 5. joulukuuta.  Retkikunta tavoittelee lahjalistalla pääsyä Guinnessin ennätysten kirjaan.

Matkaan osallistuu kaikkiaan kuusi eri Mini-mallia: Clubman, Countryman, Hatchback, Coupé, Roadster ja Cabrio. Mini-perheen seitsemäs jäsen, urheilullisuuden ja päitä kääntävän muotoilun yhdistävä Mini Paceman liittyy joukkoon Rovaniemellä.

Joulupukin lisäksi saattueen ottaa vastaan legendaarinen lentävä suomalainen Rauno Aaltonen. Aaltonen voitti Monte Carlon rallin vuonna 1967 Minin ratissa. Tällä kertaa hänet nähdään napapiirillä uuden Mini Pacemanin ohjaksissa.

Lahjatoivelistaa on koottu Saksassa, Italiassa, Isossa-Britanniassa, Portugalissa, Belgiassa, Bulgariassa, Kreikassa, Puolassa, Sloveniassa, Tsekin tasavallassa, Unkarissa, Romaniassa ja Sloveniassa. Lisäksi Euroopan ulkopuolelta mukana ovat Venäjä, Yhdysvallat ja Singapore. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.