Ministä viidakkoversio

Detroitin tulevan autonäyttelyn uutuus on ulkoilma-Mini. Näyttävässä Cobo Center -konferenssi- ja messukeskuksessa tullaan esittelemään oveton ja katoton Mini Beachcomber, joka perustuu 60-luvun perinteiseen Mini Moke -autoon. Erona on muodikkaampi design ja perustana valmistaja BMW:n tuleva pikkuinen Mini Countryman -katumaasturi.

Beachcomber on 4-veto mutta siinä ei ole lainkaan kiinteitä ovia ja kattoa. Katon paikalle saadaan tarvittaessa kangas, joka suojaa kuljettajaa ja matkustajia sadekuuroilta.

Kulkuaukkoihin voidaan kiinnittää muovipaneelit, jotka toimittavat ovien virkaa. Seikat paljastavat, että omimmillaan Beachcomber on siellä missä paistaa ikuinen aurinko ja talvesta ei ole tietoakaan.

Esikuvana ollut Mini Moke oli puolestaan Morris Minin jälkeläisiä, eräänlainen kevytversio sotilaskäyttöön tarkoitetusta Jeepistä. Mokea tehtiin Iso-Britannian lisäksi Australiassa ja Portugalissa aina vuoteen 1993 saakka.

Erittäin suosittu se oli mm. Mauritiuksen ja Barbadoksen lomasaarilla. Auto on yhä matkailijoiden vuokrakäytössä Australian Queenslandissa Magnetic Island -saarella.

Detroitin autonäyttely - oikealta nimeltään North American International Auto Show - on avoinna 11.-24.1. 2010.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.