Miss Suomi: "Olen hirveän hyvä kuski"

Keikkatyö kuljettaa Lotta Hintsaa ympäri Suomea satoja ajokilometrejä viikossa. Hallitseva Miss Suomi ajaa myös tiuhaan kahden kotinsa väliä Jyväskylästä Helsinkiin. Matkat sujuvat sukkelaan sporttisella Peugeot RCZ:lla.

Hintsalla on ollut ajokortti yli seitsemän vuotta, mutta hänen ei ole tarvinnut autokaupoissa asioida. Perhepiiristä on löytynyt ajoneuvoja yhteiseen käyttöön. Nykyisen sponsoriautonsa hän sai missitittelin tuomana.

Missiauton mittariin on kertynyt 16 000 kilometriä puolessa vuodessa. Tyylikäs urheiluauto kääntää päitä liikenteessä. Hintsa myöntää, että missilogot oman auton kyljissä saavat skarppaamaan.

– Eihän sitä muutenkaan saisi ylinopeuksia ajella, mutta nyt ehkä vielä tarkemmin mietin, että en hölmöile liikenteessä. Ihan hyvä, että ehdin ajelemaan Helsingissä pari kuukautta ennen kuin sain missiauton alle, niin ei heti bongattu, että tuolla se Lotta tekee laittomia uukkareita.

Vaihtuvat työpaikat eri osoitteissa aiheuttavat keikkatyölaiselle välillä päänvaivaa navigaattorista huolimatta.

– Aina kun menen uuteen kaupunkiin, on harjoittelemista yksisuuntaisten katujen kanssa. Vaikka kuinka olisin miettinyt reitin etukäteen, voi tulla vastaan joku kieltomerkki. Muutaman kerran on mennyt hermo, kun ajoreitti ei olekaan mennyt suunnitelmien mukaan.

Lotta Hintsa myöntää, että kärsivällisyys ei ole hänen hyveensä liikenteessä.

– Mielestäni olen hirveän hyvä kuski, mutta se voi olla aina tulkinnan varaista.

Yksiäkään sakkoja ei ole vielä Hintsan tielle osunut. Kerran poliisi pysäytti hänet, kun hän ajoi yöllä isänsä Porschella. Tilanteessa olisi aineksia blondi liikenteessä -vitsiin.

– Ei ollut hajuakaan, että miksi minut pysäytettiin. Kysyin poliisilta, että ajoinko ehkä liian kovaa ja he sanoivat, että ehkä, mutta kun autossa ei ole valoja päällä. Olin vaan, että ai jaa, en tiennytkään, että tähän pitää laittaa valot päälle. Kaikki muut meidän perheen autot on naisten autoja ja niihin syttyy valot itsestään. Laittoivat sitten vaan valot päälle ja toivottivat turvallista matkaa.

Peugeot RCZ niukasti nelipaikkainen, takana istujille ei juuri jää jalkatilaa. Auto on passeli Lotta Hintsan tarpeisiin. Takapenkille mahtuu missin vakiovaruste, mustat korkokengät sekä perheen kaksi pikkukoiraa kuljetuskoppeineen.

Hintsa ajelee niin paljon itsekseen, että hän antaa mielellään kuskin hommat välillä muille. Jos kyydissä on hänen avomiehensä, pääsee mies yleensä rattiin. Mutta kovin auvoisaa ei kuskin paikalla aina ole.

– Olen apukuskina ärsyttävä. Saatan huudella, että hidasta hidasta tai vauhtia vauhtia... ja että, en ymmärrä, miten joku voi ajaa näin hiljaa tällaisilla rajoituksilla!

Kökkiminen liikenteessä saa Hintsan hermostumaan. Hän haluaa edetä nopeasti. Myöskään missiauton takapuskuriin ei ole syytä tulla roikkumaan, ettei kuski kiukustu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.