Mitsubishi Outlander PHEV on bensapihi myyntimenestys – katso video

Mitsubishi iski oikeaan aikaan sopivaan markkinarakoon. Se on bensakäyttöinen hybridi, sillä ei ole diesel-veroa ja vuotuinen ajoneuvovero on Suomessa vain 165,34 euroa.

Outlander on ollut myyntimenestys maailmalla. Se on maailman myydyin SUV-mallinen ladattava hybridi. Euroopan myydyin ladattava hybridiautomalli se on ollut jo kolmena vuonna peräkkäin.

EU kulutuslukema 1,9 l/km perustuu optimaalisiin olosuhteisiin. Todellinen kulutuslukema on suurempi, mutta kuljettaja ja olosuhteet vaikuttavat paljon.

Pienen kulutuslukeman vuoksi hiilidioksidipäästöarvo on vain 42 grammaa kilometriä kohden ja näin autoveroprosentti jää meillä Suomessa vain 5,2 prosenttiin. Käytännössä valtio saa Outlanderin ostajalta verotuloja vain 2372 euroa.

Myyntimenestykseen maailmalla on vaikuttanut useiden maiden maksamat tukipalkkiot hybridiauton ostajalle ja näin hintaa saadaan alaspäin. Suomi ei tälläistä tukea maksa.

Koeajossa ollut Mitsubishi Outlander PHEV maksaa Autopalessa 50800 euroa. Mitä rahalla saa?

Sillä saa mukavan bensapihin auton, jos ja kun.

Työmatkasi on yhteensuuntaan on enintään noin 25 kilometriä talvella ja noin 40 kilometriä kesällä. Sinulla on mahdollisuus ladata autosi töissä, kotona tai vaikka kauppareissulla. Ajamisen pitää olla maltillista, jotta bensiinimoottoria käytetään mahdollisimman vähän ja sähkö tuottaa menovoiman. Moottoritiellä pelkällä bensiinimoottorilla ajettaessa kulutus nousee kahdeksan litran tietämiin.

Outlander tarjoaa maasturin ominaisuudet ja nelivedon. Itse ajaminen on helppoa ja mukavaa. Mitsubishi on sopivan äänetön, jousitus on napakan pehmeä ja auto on turvallinen.

Katso koeajovideo hybridi Mitsubishista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .