Mitsubishi lupaa viiden vuoden takuun

Ensi vuoden alusta lukien Mitsubishin maahantuoja pidentää henkilöautoille myönnettävän täystakuun viiteen vuoteen tai 150 000 kilometriin. Uusi pitkä takuu ei vaikuta huoltohintoihin ja -väleihin, ja se on voimassa, vaikka auton omistaja vaihtuisi takuuaikana.

Mitsubishi oli Suomessa ensimmäinen automerkki, joka otti käyttöön 3 vuoden/100 000 kilometrin takuun 1988. Sittemmin kilpailijat ovat venyttäneet ajan jopa seitsemään vuoteen.

Takuu koskee kaikkia 1. tammikuuta 2009 jälkeen rekisteröitäviä uusia Mitsubishi-henkilöautoja lukuun ottamatta Lancer Evolution -mallia. Luvanvaraiseen ammattikäyttöön rekisteröidyissä autoissa, kuten takseissa, takuu on vastaisuudessakin normaali Euro-takuu eli kaksi vuotta ilman kilometrirajaa.

Viiden vuoden takuun piiriin eivät kuulu auton normaalissa käytössä kuluvat osat, kuten kitkapinnat, tuulilasinpyyhinten sulat, suodattimet ja hihnat.

Mitsubishi-malliston maalitakuu on 1.1.2009 jälkeen samat 5 vuotta /150 000 kilometriä ja korroosiotakuu 6 tai 12 vuotta mallista riippuen.

Takuun voimassaolon edellytyksenä on auton huollattaminen Suomessa voimassa olevan huolto-ohjelman mukaisesti Mitsubishin vähimmäisvaatimukset täyttävässä huoltokorjaamossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.