Montessa ajetaan Peugeot 207 Supereilla

Parhaillaan käynnissä oleva Monte Carlo -ralli kuuluu IRC-sarjaan ja sitä ajetaan tulevien MM-sarjan Super 2000 -luokan autoilla. 63 autokunnasta peräti 10 on Peugeotin 207 Supereita, joita testataan kovasti 14.2. ajettavan Ruotsin rallin alla. Ruotsista käynnistää se "oikea" MM-ralli.

Peugeot saavutti kisassa kolmoisvoiton vuonna 2009, joten puolustettavaa riittää. Parhainta menestystä odotetaan Sébastien Ogier'lta ja Stéphane Sarrazin'iltä, jotka ajavat Peugeot Francen ja Automobiles Peugeot'n jälleenmyyjätiimin ilmoittamina. Peugeot UK:n ilmoittamana ajava Kris Meeke, joka voitti IRC-rallisarjan vuonna 2009, on Monten ensikertalainen.

Myös Peugeot Portugal on mukana omalla 207 Super 2000 -autokunnalla kuljettajanaan kansallinen mestari Bruno Magalhaès.

Legendaarisen Monte Carlo -rallin voittaminen edellyttää ennen kaikkea kisaolosuhteiden tuntemista, hyvää taktiikkaa ja oikeita rengasvalintoja. Joissain kohdissa on osattava löysätä vauhtia ja toisissa kiristettävä.

Monte Carlo -rallin reitti käsittää yli 450 erikoiskoekilometriä eli se on pidempi kuin yksikään WRC.ralli.

Sääolosuhteet voivat vaihdella suurestikin ja erityisesti tänä talvena olla tavallista kylmemmät. Maaliin Monte Carloon saavutaan perjantain ja lauantain 22-23.1.2010 välisenä yönä. Viimeisenä erikoiskokeena ajetaan perinteinen Turini myöhään perjantai-iltana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.