Moottoripyörien kuningas Ducati Panigale V4R laskeutui kaksin kappalein Jyväskylään – "Edustaa kovinta high techiä, mitä alalta löytyy tällä hetkellä"

Kun Ducati Panigale V4R paljastettiin Milanon moottoripyöränäyttelyssä, jäi Sami Nurmi välittömästi koukkuun. Tämä tapahtui marraskuussa. Sen jälkeen alkoi armoton selvitystyö, miten harvinaisen ja himoitun pyörän saisi Keski-Suomeen.

Nyt Ducateja ei ole yksi, vaan peräti kaksi, Nurmi MP Racingin tallissa Jyskässä. Tai ehkä pitäisi sanoa, että puolitoista, sillä kaluston kasaaminen on vielä kesken.

– Pyörät saapuivat viikko sitten. Sen jälkeen on pitänyt kiirettä, että saamme laitteet valmiiksi viikon kuluttua alkaviin testiajoihin Unkarissa, toteaa Nurmi.

 

Kaksi edellistä vuotta Nurmen luotsaama road racing -tiimi ajoi Suzukin kalustolla Suomessa ja Espanjan superbike-mestaruussarjassa. Tällä kaudella edessä on vaihto Keski-Euroopassa ajettavaan Alpe Adria-sarjaan. Tiimin kuskina kilpailee jyväskyläläinen Toni Torpakko, joka ajaa superstock-luokan Euroopan mestaruudesta.

– En aja kilpaa ammatikseni, mutta harrastan tosissani. Kun ulkomaille asti mennään, se vaatii kovia satsauksia koko tiimiltä. Meille on tärkeää, että kaikki tehdään mahdollisimman ammattimaisesti, kertoo Torpakko.

Hän ei ole päässyt vielä tositoimiin uuden kilpapyörän kanssa.

– Kävin tehtaalla Italiassa, mutta testaamaan en ole vielä päässyt. Aloitamme puhtaalta pöydältä. Uuden pyörän kanssa on aina otettava pikkuinen riski, että miten se sopii käsittelyyn, toteaa Torpakko.

 

Sami Nurmi vahvistaa, että koska käsissä on uutuuspyörä ja uutta tekniikkaa, on haasteita tavallista enemmän.

– Tietoa ja kokemuksia ei ole vielä paljon saatavilla, koska vasta kourallinen ihmisiä on päässyt ajamaan kisakäyttöön tehdyllä Panigalella.

Kuvaavaa on, että pyörien kasaustyöhön menee aikaa noin 140 tuntia, kun kaikkeen muuhun härdelliin menee lähes kolme kertaa enemmän aikaa ennen kuin päästään testiradalle.

Nurmi on silti vakuuttunut, että Ducatin superpyörä oli ainoa oikea valinta.

– Panigale V4R on tehokkain sarjatuotantovalmisteinen ja teknillisesti edistyksellisin moottoripyörä. Jos pitäisi parempi etsiä, niin en tiedä, onko sellaista olemassakaan.

 

Panigale V4R:ssä on paljon Moto GP:stä tuttua tekniikkaa.

– Moottori pohjautuu 2014 Ducatin Moto GP-pyörään. Pyörä edustaa teknisesti kovinta high techiä, mitä alalta löytyy tällä hetkellä. Elektoniikka, jousitus, moottori ja aerodynamiikka ovat sellaisia, että niitä ei ole aiemmin tehty tuotantopyörään, listaa Nurmi.

Yleisö voi tutustua Nurmi Racingin supertähtiin Keski-Suomen MP-näyttelyssä huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Jyväskylässä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .