Moottoripyörien ostajat palasivat

Kölnin perinteinen moottoripyöränäyttely Saksassa ei pettänyt fanejaan tälläkään kertaa. Viisipäiväisessä Intermot-tapahtumassa kävi yli 200 000 vierailijaa. Ja nähtävää jättiyleisölle riitti: peräti 860 näytteilleasettajaa esitteli tuotteitaan. Erityisenä kohderyhmänä olivat tänä vuonna nuoret kuljettajat.

Vaikka moottoripyörien myynti kasvoi EU-alueella tammi-elokuussa 6,1 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, uutuusmalleja esiteltiin Kölnissä niukasti. Näyttelyn tähtenä loisti uusi, mekaanisesti ahdettu Kawasaki Ninja H2R. Muista uusista japanilaisista huomiota keräsi Hondan VFR800X Grossrunner.

Suzukin ja Yamahan uutuudet olivat lähinnä uudelleen meikattuja, edellisen vuoden malleja. Samoin Triumph esitteli vain uudelleen väritettyjä Bonnevillejä.

Harley-Davidsonin uudistumistahti ei muutenkaan ole kovin ripeä, nyt esiteltiin nuorille kuljettajille suunnattu 750-kuutioinen malli. Indianilta tuli myös uusi pienempi Scout samaan luokkaan.

BMW on kotikentällään vahva tekijä. Tehtaalla on ymmärretty, että asiallisen moottoripyörän ei välttämättä tarvitse olla ruman tai omituisen näköinen. BMW:n uudet mallit kiinnostivat nyt niitäkin, jotka aiemmin ovat vannoneet nostalgisten brittien ja tehokkaiden japsipyörien nimeen.

KTM 1290 Super Adventure otettiin näyttelyssä myös innostuneesti vastaan, vaikka se kisaa saksalaisylpeyden BMW:n pyörien kanssa. Itävaltalaisella KTM:llä on väkevä pyrkimys luokkansa kuninkaaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.