Muista lapsen ja karhun paikka autossa

Amerikkalainen Automotive Addicts -verkkosivusto on julkaissut listan maailman oudoimmista liikennesäädöksistä. Lista on opettavainen. Hakematta tulee mieleen, kuinka siunauksellista on, että fiksut lainsäätäjät suojelevat pientä ihmistä kavalassa maailmassa.

Tässä muutama poiminta lakipykälistä:

1) Lapsia on kuljetettava auton sisällä.

Oregonin osavaltiossa Yhdysvalloissa on laki, jonka mukaan alaikäisiä ei saa kuljettaa auton katolla tai konepellillä eikä lokasuojan tai muun ulokkeen päällä. Aikuisten kattokyydeistä laki ei mainitse mitään.

2) Karhun paikka autossa on aina häkissä.

Jos lähdet karhun kanssa vaikkapa kesämökille Missourin osavaltiossa Yhdysvalloissa, ei pelkkä farkun tavaratilan käyttäminen riitä. Karhun on autossa aina matkattava suljetussa häkissä, vaatii lainsäätäjä.

3) Pidä raajat auton sisäpuolella.

New South Walesin osavaltiossa Australiassa ei ajella luu ulkona. Autosta ulos töröttävät raajat tuovat sakon heti ensimmäisellä kerralla.

4) Ilmoita rikollisista aikeistasi heti.

Washingtonin osavaltio Yhdysvalloissa on yrittänyt helpottaa poliisin työtä kirjaamalla lakiin, että rikosta suunnittelevan on heti osavaltioon saapuessaan ilmoitettava rikollisista aikeistaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.