"Näin pääsiäisenä voi virpoa uudistuksia myös autoihin" – Katso koeajovideo pyöreäposkisesta pikku symppiksestä, Fiat 500X:stä

Tekniikan ja turvallisuuden puolelta päivitetty uusi Fiat 500X haastaa muut pikkumaasturit.

Pienten katumaastureiden massasta positiivisesti erottuva uusi Fiat 500X on sympaattinen tapaus. Pyöreät, jopa hivenen pulleat ulkomuodot tuovat mieleen vivahduksen nostalgisen kuplan muodoista.

Nykyautoja täytyy päivittää entistä nopeammassa tahdissa, koska tekniikka ja digitaalisuus kehittyvät valtavan nopeasti. Lisäksi EU tuo soppaan omat määräyksensä, välillä oudotkin.

Uudistunut Fiat 500X on mennyt eteenpäin turvallisuuden, moottoripuolen ja sisustusratkaisuiden osalta. Kori on pysynyt samana kuin viisi vuotta sitten esitellyssä ensimmäisessä sukupolvessa.

Moottoripuolelle on tullut 1,0-litrainen ja 3-sylinterinen nykyaikainen bensiiniturbo. 120 hevosvoimaa riittää kuljettamaan Fiatia riiittävän nopeasti moottoritienopeuksillakin.

Kaupunkiajossa Fiat500X on parhaimmillaan. Näppärä, ketterä ja pienen kääntösäteen omaavaa italiaanoa ohjailee mielellään kaupunkivilinässä. Ohjaus on tarkka, jousitus vähän pompottava.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.