Nämä ovat helpoimmat autot pysäköidä

Pirteä eläkeläisherra soitti. Hän kertoi hyväntuulisesti naureskellen, että on puolen vuoden aikana kolhinut autoaan kolme kertaa. Aina pysäköintitilanteissa.

Isoja eivät kolhut kuulemma ole olleet, mutta nyt riitti. Kookas auto on päätetty vaihtaa pieneen kaupunkiautoon, kun lähes kaikki ajotkin ovat ostosreissuja hyvin lähelle.

Herran kysymys kuului, mikä automalli kannattaa ostaa, että sen saa mahdollisimman helposti pienimpäänkin ruutuun pysäköintitalossa ja supermarketin parkkialueella. Ja kysyjä nimenomaan painotti, että hilavitkuttimiin hän ei luota. Pysäköintikamerat ja -avustimet eivät ole ratkaisu, vaan kuskin pitää peruuttaessakin omin silmin nähdä, mitä takana on.

Selvä. Kun jätetään pois pysäköinnin tekniset apuvälineet, ratkaisevat pysäköinnin helppouden auton pituus (noin 4 metriä tai alle), pieni kääntösäde, ohjauksen keveys ja tarkkuus sekä hyvä näkyvyys kaikkiin suuntiin.

Autot ja liikenne -teeman toimituksen hyvin epätieteellinen muistelu viime ja tänä vuonna testiajetuista autoista antoi seuraavan listan:

Helpoimmin pysäköitävät: Toyota Yaris, Nissan Micra ja Renault Captur.

Älä unohda näitäkään: Ford Fiesta, Skoda Fabia, Audi A1, Hyundai i20, Volkswagen Golf ja Nissan Note.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.