Navigaattori on nopeusmittaria tarkempi

Poliisin tiukentuneet ylinopeusrajat eivät paljon navigaattorien omistajia heiluta sinne tai tänne. He ovat jo pitkään seuranneet ajamaansa nopeutta ja matka-aikaa elektronisen apukuskin näytöltä.

Nykyaikainen navigaattori mittaa nopeutta usein huomattavasti tarkemmin kuin auton oma nopeusmittari. Kuljettajien kokemusten mukaan ero on joskus lähemmäs kymmenenkin kilometriä tunnissa. Parin sadan navigaattori maksaa itsensä takaisin ensimmäisessä ratsiassa.

Navigaattori myös varoittaa ylinopeudesta jatkuvasti, ei pelkästään "peltipoliisien" kohdalla. Hälytysrajat ovat ohjelmallisesti säädettävissä. Poliisin tekemät tiukennukset toleransseihin eivät siten ole navigaattorien omistajille ongelma. Auton nopeusmittariin luottavat ovatkin vaarana joutua eriarvoiseen asemaan tiukentuneiden rajojen myötä.

- Kolmas vaikutus navigaattorilla on ajokäytökseen liittyy haluun ajaa ylinopeutta ylipäänsä. Navigaattori laskee jatkuvasti jäljellä olevaa matkaa ja saapumisaikaa.

Uuden navigaattorin omistaja huomaa yleensä hyvin nopeasti ja havainnollisesti, kuinka lujaa ja kauan pitää ajaa jotta matka-ajasta saa nipistettyä edes minuutteja pois. Tärkeämpää saapumisajan kannalta on siis se koska lähdet, ei se kuinka kovaa ajat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.