Navigaattorin paikka autossa on hakusessa

Onko navigaattorin paikka autossa tuulilasissa vai kojelaudassa? Saako se peittää näkyvyyden vai onko se pantava melkein piiloon?

Liikenne- ja viestintäministeriön navigaattorin turvallisen käytön ohjeissa todetaan, että toistaiseksi on mahdotonta antaa yleispätevää ohjetta siitä, mihin kohtaan tuulilasia tai kojelautaa navigaattori tulisi kiinnittää. Tämä johtuu eri ajoneuvojen välisistä eroista.

Ohjeiden mukaan kuljettaja on vastuussa navigaattorin turvallisesta sijoittamisesta autoon. Navigaattorin sijoituspaikkaa etsiessä on varmistettava, ettei laite heikennä kuljettajan näkökenttää tai navigaattori pääse irtoamaan ajon aikana.

Sijoittamisessa on otettava huomioon myös auton turvatyynyt, sillä törmäystilanteessa turvatyynyjen tiellä oleva navigaattori voi singota hallitsemattomasti ja aiheuttaa vakavia vahinkoja. Laitteen johdot eivät tai teline eivät saa myöskään haitata auton hallitsemista.

Jos navigaattori ei ole käytössä, kannattaa se sijoittaa esimerkiksi auton hansikaslokeroon. Kuljettajan kannattaa myös perehtyä huolella navigaattorin käyttöohjeisiin sekä pitää sen karttatiedot ajan tasalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.