Navigon MyReport auttaa korjaamaan karttavirheitä

Navigaattori saattaa ohjata joskus harhaan. Navigon pyrkii uusilla palveluillaan tästä eroon.

Yhtiö tarjoaa asiakkailleen karttapäivitykset kolmen kuukauden välein. Riittää, kun kolmen kuukauden välein kytkee navigaattorin usb-kaapelilla tietokoneeseen ja lataa päivityksen Navigon Fresh -ohjelmalla Navigonin palvelimelta.

Palvelun avulla navigaattorin käyttäjät voivat pidentää laitteensa käyttöikää ja parantaa sen toimivuutta. Euroopan tiestöön tehdään jopa yli tuhannen kilometrin verran muutoksia joka vuosi.

Uuden MyReport-ominaisuuden myötä yhtiö tarjoaa asiakkailleen myös keinon osallistua karttadatan korjaamiseen. Uuden malliston myötä Navigon-käyttäjät voivat tehdä yksittäisiä ehdotuksia karttadatan parantamiseksi myös itse, suoraan navigaattorinsa kautta.

Ominaisuuden avulla navigaattorin karttadataan voidaan tehdä muutosehdotus heti, kun virhe havaitaan. Tämä voi olla esimerkiksi nopeusrajoituksen tai ajosuunnan muutos tai kokonaan uuden tien kirjaaminen.

Muutosehdotukset tallentuvat navigaattoriin, ja ne lähetetään Navigonille automaattisesti seuraavan kerran, kun laite liitetään tietokoneeseen ja ilmainen Navigon Fresh -tietokoneohjelma käynnistetään.

Navigonilla muutosehdotukset kerätään raportiksi, jotka lähetetään lyhyin väliajoin Navigonin karttatoimittajalle Navteqille. Kartta-asiantuntijat tutkivat raportit ja hyväksyttyään muutokset ottavat ne karttadataan heti mukaan. Käyttäjien muutoksilla ryyditetty karttadata tulee tämän jälkeen ladattavaksi seuraavan neljännesvuosipäivityksen yhteydessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.