Nelivetoinen Suzuki SX4 ehostui

Japanilaisen autonvalmistajan mielestä keväällä 2006 markkinoille tullut Suzuki SX4 on ensimmäinen todellinen crossover-malli. Nyt on uudistuksen aika.

Uudistuksia on tehty niin ulko- kuin sisäpuolelle. Äänieristystäkin on tehostettu. Turvapuolella merkittävä parannus on se, että ajonvakautus on vakiovarusteena.

Ulkoisesti SX4 on saanut muun muassa uudelleen muotoillut etu- ja takapuskurit, uudistuneen keulamaskin ja uudet 16 tuuman kevytmetallivanteet. Sisätiloissa muutoksia on tehty muun muassa kojelautaan, jossa on uusittu mittaristo ja siinä oleva infonäyttö.

Autonvalmistajan mukaan suurin muutos on kuitenkin konehuoneessa, jonne on asennettu uusi tehokkaampi ja ympäristöystävällisempi moottori. Muuttuvalla venttiilinajoitusjärjestelmällä (VVT) varustettu 1,6 litran bensakone kehittää entisen 107 hevosvoiman sijaan 120 pollea.

Vääntömomentin huippu on noussut 156 newtonmetriin, mutta polttoaineenkulutus on pienentynyt 6,5 litraan sadalla kilometrillä, mikä merkitsee 149 grammaa hiilidioksidipäästöjä kilometriä kohden.

Kolmiasetuksinen nelivetojärjestelmä varmistaa riittävän vetopidon kaikissa ajo-olosuhteista, autonvalmistaja lupaa. Asetukseksi voidaan keskikonsolissa olevan sähkötoimisen kytkimen avulla valita joko 4WD-Auto, 4WD-Lock tai 2WD.

4WD-Auto-tila ei normaaliolosuhteissa ajettaessa siirrä voimaa takapyörille, vaan auto on käytännössä etuvetoinen ja näin myös polttoainetaloudellinen. Jos etupyörät alkavat luistaa, voimaa siirtyy automaattisesti myös taka-akselille.

4WD-Lock-tilassa neliveto on jatkuvasti päällä ja tarjoaa siten pitoa vaikeissa olosuhteissa. Asetus vaihtuu automaattisesti 4WD-Auto-tilaan, kun auton nopeus ylittää kuudenkympin nopeuden.

2WD-etuvetotila on polttoainetaloudellisin vaihtoehto ajettaessa jatkuvasti esimerkiksi kuivalla asfaltilla.

Uudistuneen Suzuki SX4:n myynti alkaa Suomessa maaliskuussa. Suzuki SX4 1.6 VVT 4WD X-OVER:n saa edullisimmillaan 19 999 eurolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.