Koeajo: "Muutama tunti ajon jälkeen tätä kaipaa kuin viimeöistä heilaa"

Puuppolassa pääsee kokeilemaan rallin huumaan uudella Polariksen RZR:llä. Rinnakkainistuttavaa auto/mönkijää on vaikea luokitella mihinkään ryhmään, paras tapa kuvailla sitä olisi ehkä rantakirppu, paitsi että se on nelivetoinen ja ilman vaihteita, variaattorivetoinen vähän kuin moottorikelkka.
 
Painoa mokomalla härvelillä on vajaat 700 kiloa ja tehoja 900 kuutioisesta moottorista löytyy 88 hevosvoimaa. Nollasta kuuteenkymppiin se kiihtyy 2,6 sekunnissa, mikä vastaa ralliauton kiihtyvyyttä.
 
Ajaminen on suunnattoman mukavaa, eteenkin talvella. Kaasua, jarrua, kaasu ja ratti menosuuntaan, puolet ohjaamisesta tapahtuu kaasupuolimella ja kurvit mennään koko ajan nelipyöräluisussa. Pirun kivaa. Muutama tunti ajon jälkeen RZR:ää kaipaa kuin viimeöistä heilaa.
 
Huomenna naistenpäivänä Tommi Mäkisen Eventsin tiluksille tulee noin 70 naista ajamaan rallia Polariksella teemalla - naiset ajaa, miehiä ei mukaan oteta. Paitsi että olenhan minä ja Keskisuomalaisen videoryhmä paikalla. Perjantaina lisää naisten kaahailusta Puuppolan pelloilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.