Nissan tuo Nismo-sähinää perustylsään Leafiin

Japanilaisyritys hakee täyssähkömallilleen uudenlaista ostajakuntaa lisäämällä sporttimaustetta.

Ainakin autoista kiinnostuneet tietävät, mitä Nismo tarkoittaa Nissanin automallien nimen perässä. Lyhenne tulee sanoista Nissan Motorsport, eli Nismo merkitsee käytännössä suorituskykyisempää autoa kuin Nissanin perusmallit ovat.

Lokakuun lopussa Tokion autonäyttelyssä Nissan lupaa esitellä täyssähköautonsa Leafin tuoreimman täkyn eli Nismon.

Nissan ei vielä yksityiskohtaisesti kerro, mitä Leaf Nismo on nielaissut. Periaatteessa Nismo kuitenkin merkitsee tehokkaampaa moottoria, räyhäkämpää korimallia ja muitakin vauhtimausteita. Nissan kertoo myös jousituksen, vanteiden ja renkaiden olevan Leaf Nismossa erilaiset kuin perussähköautossa.

Nissan painottaa, että Leaf Nismo on konseptimalli. Yhtiö pohtii vasta Tokion näyttelyn jälkeen, onko siitä tuotantomalliksi.

Nissanin välittämästä kuvasta voi päätellä, että Leafiin yleisesti liitettyä tylsyyden leimaa lähdetään nyt tappamaan. Valkoisessa Leaf Nismossa vilkkuu sopivasti punaista ja mustaa, joten nuorten ja nuorenmielisten huomiota sillä epäilemättä haetaan.

Pohjoismaalaisittain mielenkiintoista on, että Nissan vaivihkaa jo vilautti Leaf Nismoa. Se oli esillä Nissan Tech -tapahtumassa sähköautojen luvatussa maassa Norjassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.