Nissanin Qashqai-mallit uudistuvat

Nissan-malliston selvät ykkösssuosikit, katumaasturimaiset " crossoverit", viisipaikkainen Nissan Qashqai ja pidempi seitsenpaikkainen Qashqai+2 ilmestyvät autokauppoihin maaliskuussa uusituin kasvoin.

Konepelti, etupuskuri, lokasuojat, etumaski ja etuvalot poikkeavat selvästi aiemmista malleista. Ilmanvastuskerrointakin on saatu pykälän verran alemmaksi 0,33:een.

Takavalot erottuvat selvästi vanhemmista versioista, sillä peruutus- ja suuntamerkkivalot sisältävä yläosa ovat kirkkaat. Jarru- ja perävalot toimivat 12 led-valolla, ja niiden luvataan tuovan parempaa näkyvyyttä.

Matkustusmukavuuden luvataan parantuneen pienentyneen melu- ja tärinätason ansiosta. Esimerkiksi rintapellin äänieristystä on parannettu, ja tuulilasi on akustisesti vaimennettu. Lisäksi ikkunoiden tiivisteratkaisuja on uusittu, ja jousitukseen on autonvalmistajan mukaan tehty "pieniä, mutta merkittäviä muutoksia".

Sisällä uutta on verhoilussa, näytöissä ja uusissa säilytyslokeroissa.

Vähiten kuluttavaksi malliversioksi tulee Pure Drive, jonka hiilidioksidipäästöt painuvat 129 grammaan kilometrillä. Nyt pieniruokaisin Qashqai päästelee 137 grammaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.