Norjassakin poikkeusolot, mutta.... Mercedes (+140%), Audi (+69%) ja Porsche (+263%) rajussa myötätuulessa

Norja on toista maata – sen toki tiedämme. Siitä huolimatta maan automyyntitilastoja katsotaan muualla Euroopassa varmasti kateellisina, vaikka huhtikuu oli koronan riivaaman Norjan autokaupallekin vääjäämättä miinusmerkkinen.

Huhtikuun ensirekisteröinnit vähenivät Norjassa 20 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Pudotus joka tapauksessa oli Euroopan valtioista pienin.

Norjalaiseen tapaan asiakkaille luovutettavien autojen keskihinta oli myös huhtikuussa melko korkea. Sen voi päätellä jo siitä, että myyntikärjessä keikkuvan Volkswagenin takana tilastossa olivat Audi, Mercedes-Benz ja BMW.

Audi ja Mercedes-Benz myös tekivät vahvan myyntiloikan vuoden 2019 huhtikuuhun verrattuna: 69,3 ja 140 prosenttia. Niiden edellä tosin paineli Porsche, jonka 156 ensirekisteröintiä tarkoittivat 262,8 prosentin kasvua.

Mallikohtainen tilasto oli sekin kovin erilainen kuin vaikkapa Suomessa. Ylivoimaiseksi ykköseksi nousi Audi e-Tron (832 rekisteröintiä).

Sähköautopainotteisen mallitilaston kärkiviisikon täydensivät Volkswagen Golf, Nissan Leaf, Hyundai Kona ja Mercedes-Benz EQC.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.