Odotettu Opel Astra Sports Tourer kuvissa

Tämän vuoden alussa Suomeen ehtinyt viistoperäinen uusi Opel Astra saa loppuvuodesta rinnalleen farkun, joka kantaa nimeä Opel Astra Sports Tourer.

Kuten viistoperäversiossa, myös farmarissa on selvää sukunäköä isoveli Insigniaan.

Pitkälle taakse korkealla jatkuva kattolinja varmistaa takana matkustaville vielä väljemmät tilat, autonvalmistaja lupaa.

Opelin mukaan Sports Tourerin parasta antia on kuitenkin sen tavaratila, joka on takaistuimen käytössä ollessa 500 litran vetoinen. Se on siis viisi litraa pienempi kuin esimerkiksi saman kokoluokan Volkswagen Golf Variantissa ja 24 litraa pienempi kuin Renault Mégane Sport Tourerissa.

Uuden FlexFold-takaistuinjärjestelyn ansiosta epäsymmetrisesti jaettu takaistuin on Opelin mukaan helppo kääntää yhdellä käden liikkeellä eteen. Järjestelmä vapauttaa sähköisesti takaistuimen osia kiinni pitävän jousen, minkä jälkeen ne kääntyvät automaattisesti eteen.

Kun takaistuin on taitettu kokonaisuudessaan eteen, tavaroille on 1 550 litraa tilaa.

Akseliväli on 2,69 metriä, minkä ansiosta myös tavaratila on kookas, Opel kehuu. Sen pituus on kasvanut 1,84 metriin, eli se on vielä edeltäjäänsä pidempi.

Matkustajien mukavuus on otettu huomioon myös siten, että ohjaamossa on reilusti aiempaa mallia enemmän tiloja kaikille matkan aikana tarvittaville pikkuesineille, Opel luettelee.

Uusi Astra on noussut menestykseksi niin Euroopassa kuin Suomessa. Viime vuoden lopulla myyntiin tullutta uutta viisiovista Astraa on tilattu jo yli 160 000 kappaletta, mikä ylittää reilusti mallille asetetun tavoitteen.

Alkuperäinen ensimmäisen vuoden myyntiarvio oli 180 000 kappaletta, mutta sitä on jo nostettu ylöspäin ja tuotantokapasiteettia lisätty. Vuoden ensimmäisellä kolmanneksella Astran myynti kasvoi Euroopassa 54 prosentilla edelliseen vuoteen verrattuna.

Suomessa Opel Astran myynnin kasvuvauhti on vielä paljon rajumpi, sillä ensimmäisten viiden kuukauden aikana mallin rekisteröinnit ovat yli kolminkertaistuneet viime vuoteen verrattuna.

Uuden viisiovisen Astran tilauksissa on jo ylitetty koko vuodelle asetettu 1 500 kappaleen tavoite, maahantuoja kehuu. Kolme neljännestä ostajista on päätynyt Enjoy-varusteluun ja neljännes on valinnut Sportin.

Moottoreissa 1,6-litrainen bensiinimoottori on ollut suosituin ja myöhemmin myyntiin tullut uusi 1,4-litrainen Turbo toiseksi yleisin. Uuden 1,3 litran EcoFLEX-dieselin myötä dieselin osuuden uskotaan kasvavan.

Uusi viisiovinen Opel Astra Sports Tourer esitellään syys-lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.