Odotettu Opel Insignian farkku nyt Jyväskylässä

Vuoden autoksi Euroopassa valitun Insignian suosikkikorimalliksi veikataan tätä farmaria eli Sports Toureria, joka on jo koeajettavana myös Jyväskylässä.

Samalla Insignian moottorivalikoima täydentyy turboahdetulla 1,6-litraisella, 180 heppaa kehittävällä bensiinimoottorilla. Myöhemmin tänä vuonna moottorivalikoimaan tulee vielä kaksilitrainen 190-heppainen kaksoisturbodiesel.

Moottorivaihtoehtojen määrä nousee siten peräti yhdeksään.

Farmarikori on Insignian kokoluokassa myynnillisesti kaikkein tärkein monissa suurissa automaissa, kuten Italiassa ja Saksassa. Suomessakin farmarimallin osuus kattoi yli puolet esimerkiksi edeltäjä Opel Vectran myynnistä.

Insignia Sports Tourerin ilmanvastuskerroin on virtaviivaisen muotoilun ansiosta saatu painettua alle 0,30:n. Ilmanvastusta alentavat kattospoileri sekä sen ja takavalojen väliin sijoitettu ilmavirtausta leikkaava muoto.

Pyöristetty etupuskuri ja sen alapuolella oleva joustava spoileri vähentävät myös ilmavirtausten aiheuttamaa vastusta. Auton alla katseilta piilossa on lisäksi kaksi spoileria, jotka ohjaavat ilmaa taka-akselin yli ja vähentävät siten ilmanvastusta sekä nostetta.

Autossa on mainiot tilat viidelle matkustajalle, minkä lisäksi tavaratilaan mahtuu 540 litran verran kuljetettavaa. Tavaratila on laajennettavissa takaistuinten selkänojat kaatamalla 1 510 litraan.

Etuistuinten selkänojaan mitattuna tavaratilan pituus on lähes kaksi metriä, mikä mahdollistaa pitkien esineiden kuljettamisen. Auton akseliväli on sama 2,74 metriä kuin neli- ja viisiovisissa malleissa, mutta farkulla on kokonaismittaa noin kahdeksan senttiä enemmän eli 4,91 metriä.

Sports Tourerin vakiovarusteisiin kuuluvat tavaratilan tason säätö sekä toiminto, joka imaisee tavaratilan luukun kiinni suljettaessa. Siten sen sulkemisessa ei tarvitse käyttää voimaa. Saatavana on myös napinpainalluksella toimiva sähkökäyttöinen tavaratilan luukku, jonka avautumiskorkeuden voi ohjelmoida haluamakseen.

Opeleista jo ennestään tutun FlexOrganizer-järjestelmän avulla tavaratilan voi jakaa erillisiin lokeroihin, mikä helpottaa tavaroiden pitämistä järjestyksessä.

Opel Insignia Sports Tourerin verolliset hinnat alkavat Essentia-varusteisen 1.6 ECOTECin 27 200 eurosta. Edullisimman dieselin hinta on hieman yli 29 600 euroa.

Jyväskylässä Opelit myy AutoBest Oy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.