Oikein suunnattu peili on henkivakuutus

Eläkeikäinen lukija soitti ääni vähän väristen. Hän sanoi säikähtäneensä pahanpäiväisesti, kun oli viikon sisällä toisen kerran vaihtaa kaistaa toisen auton eteen. Uskaltaako tässä enää mennä auton rattiin, hän aprikoi. Mies vakuutti havaintokykynsä olevan täysin kunnossa.

Tietämättä tarkemmin edellä mainituista tilanteista, uskallan toistaa ikivanhan neuvon.

Tutkikaa hyvät ihmiset silloin tällöin autonne peilien suuntaus. Koska monissa nykyautoissa trendikkään muotoilun ja/tai kolariturvallisuuden takia näkyvyys taakse ja sivuille voi olla huono, peilien suuntauksen vuoksi ei kannata heikentää näkyvyyttä enää yhtään lisää. Jos sivupeilit näyttävät kuljettajalle vaikkapa oman auton kylkiä, kuolleita kulmia jää näkökenttään varmasti.

Sivupeilien suuntaaminen on yksinkertaista. Kun kuljettaja nojautuu penkillään niin vasemmalle kuin pystyy, hänen pitäisi juuri ja juuri nähdä vasemmasta sivupeilistä autonsa takakulma. Ja kun nojautuu niin paljon oikealle kuin pystyy, vastaava näkymä pitäisi olla oikeassa sivupeilissä.

Kun sivupeilit ovat oikein asetetut, takaa nopeammin tulevan ja saman tien ohi ajavan auton pitäisi periaatteessa näkyä aina joko sivu- tai taustapeilissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.