Onko aika korottaa pääteiden nopeusrajoituksia?

Jyväskyläläinen liike-elämän vaikuttaja lähetti autotoimitukseen pitkähkön ja kipakan sähköpostiviestin. Usein Helsinkiin autoileva mies on kyllästynyt "typeriin nopeusrajoituksiin". Hänen mielestään ei ole mitään järkeä ajella hyvissä tieoloissa noin 150 kilometrin pätkää Heinolasta Helsinkiin "körökörövauhtia" eli maksimissaan 120 kilometrin tuntinopeutta.

Liian alhaisia rajoituksia on kuulemma Jyväskylän seudullakin. Esimerkiksi Kirrin molemmin puolin ja kohti Kuopiota ajettaessa.

"Kuinka kauan tietyt viranomaiset saavat jarruttaa pääteiden liikennettä hokemalla vauhti-tappaa -mantraa, vaikka tilastojen mukaan liikenneongelmat ovat aivan muualla kuin valtaväylillä ja niiden ajonopeuksissa. Olisiko liikennesäännöissä aika siirtyä nykyaikaan, kun nykyautot ovat jo siellä?", kyselee herrasmies, joka ei halunnut nimeään julkisuuteen.

Hän oli myös googlettanut liikennekuolemien määrän 100 000 asukasta kohti Suomessa ja Saksassa. Se on kuulemma Suomea pienempi vapaiden nopeuksien Saksassa (4,7 vastaan 4,3).

Autotoimitus ei ota kantaa maksiminopeuksiin. Ota sinä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.