Onko tuulilasiin levitettävä vedensyrjäyttäjä huuhaata?

Toimituksen mielestä vanha keino on parempi kuin verkkokaupan tilaa-ja-hämmästy -henkinen tuote.

Jyväskyläläismies pistäytyi maanantaina sanomalehden asiakaspalvelussa ja halusi samalla tavata autotoimittajan. Se toki onnistui. Vierailijalla oli kysymys:

"Naapuri kehuu Suomessakin myynnissä olevaa vedensyrjäyttäjää, jonka pitäisi pitää tuulilasi puhtaana ja kirkkaana läpi vuoden. Onko tuo aine huuhaata?"

Hmmm...

Keskisuomalaisen autotoimitus sai viime keväänä testattavaksi yhden näistä "vedensyrjäyttäjistä". Kun levitimme aineen tuulilasiin, se jätti lasin pinnalle jonkinlaisen kalvon. Muutaman viikon havaintojakson aikana aineen hyöty ei kuitenkaan näyttäytynyt toimitukselle. Hyvässä kunnossa olevat tuulilasinpyyhkimet tekivät tehtävänsä ihan samalla tavalla kuin ennen aineen käyttämistä. Vesi poistui aineen jäljiltä hieman paremmin tuulilasin niillä alueilla, joihin pyyhkijän sulat eivät osu, mutta sillä ei tietenkään ollut kuljettajan näkyvyydelle käytännön merkitystä.

Vedensyrjäyttäjä päätyi puoliksi käytettynä roskiin.

Ihmeaineiden sijaan suosittelemme tuulilasinpyyhkijöiden sulkien vaihtamista tai ainakin puhdistamista, jos vesi ja/tai lika kiusaavat. Yleensä pieni vaivannäkö riittää.

Yhden verkkokaupassa myytävän vedensiirtäjän mainoksessa huudetaan: "Tilaa ja hämmästy!". Se jo sinänsä on aika varma merkki siitä, että kankkulassa on kaivo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.